Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Meral Akşener yangın mağdurlarını dinledi..

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Yangının başından itibaren askerin bulunmadığı şikayetleri var, evet AK Parti iktidara geldiğinde EMASYA programını iptal ettiler. O zaman da söylemiştik, bu programı iptal etmeyin bu tür afetlerde eğitilmiş donanımlı personel ile müdahale etme şansımız olur diye, ama dinlemediler bizi" diye konuştu.

Meral Akşener yangın mağdurlarını dinledi..
  • 19 August 2021, Thursday 9:36

Önceki akşam Milas-Bodrum Havalimanı’nda İYİ Parti Muğla İl ve İlçe Yöneticileri ve Milas Belediye Başkanı tarafından karşılanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, incelemelerine dün sabah Bodrum'un Yukarı Mazı köyünde başladı.

Yukarı Mazı köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen Akşener'i Muğla Milletvekili Metin Ergun, İl Başkanı Davut Akmeşe, Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Kamu Hizmetlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun ve ilçe yöneticileri ve Mazı köylüleri karşıladı. 

Akşener, burada düzenlediği basın toplantısında Milas ve Bodrum yangınlarının başından itibaren İYİ Parti teşkilatı olarak Milletvekili Metin Ergun başta olmak üzere yakından takip ettiklerini, söndürme çalışmalarına partililerin bizzat katıldıklarını belirterek “Gerçekten çok büyük bir felaket atlattık, orman yangınları konusunda mağdur olan köylülerimizin sorunlarını ve sıkıntılarını öğrenmek ve bunların takipçisi olmak için buradayız. Yangının başından itibaren askerin bulunmadığı şikayetleri var, evet AK Parti iktidara geldiğinde EMASYA programını iptal ettiler. O zamanda söylemiştik, bu programı iptal etmeyin bu tür afetlerde eğitilmiş donanımlı personel ile müdahale etme şansımız olur diye, ama dinlemediler bizi” dedi.

 Bodrum ilçesindeki orman köylerini gezen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ardından Milas’ın Gökbel köyünü ziyaret etti. Zeytin ve çam ağaçları yanan köylüler Akşener’i topladıkları kir çiçekleri ve gözyaşları ile karşıladı. Meral Akşener’e sarılarak karşılayan Gökbelli kadınlar “Zeynitliklerimiz arılarımızın yok olduğu çamlarımız kül oldu, ardından ne gelen ne giden var, helikopterle gelmişler çay, dondurma atmışlar, biz geleceğimizi istiyoruz, yanan çamlarımızı, zeytinlerimizi geri istiyoruz, ekmeğimizin peşindeyiz, ancak yangın bitti unutulduk“ dediler.

İKTİDAR BECERİKSİZLİĞİNİ SERGİLEDİ

Kadınların verdiği kır çiçeklerini uzun süre koklayan Akşener “İktidar birçok felakette olduğu gibi Muğla orman yangınlarında da beceriksizliğini sergiledi ve hala sergilemeye devam ediyor. Burada sizlerin sorunları dertlerini dinledikten sonra en kısa zamanda mecliste gündeme getireceğim, bundan kimsenin şüphesi olması. Ben buraya siyaset yapmaya gelmedim. Çünkü vatandaşımız ülkenin her yerinde seçim değil geçim derdinde, bu nedenle burada siyasi konuşma yapmıyorum” diye konuştu.

Akşener daha sonra Gökbel köyünden ayrılarak Çökertme Köyü’ne gelerek burada dinlenme molası verdi ve ormanları yanan Çökertmelilerle konuştu.

AKBELEN’DE KÖYLÜLERLE BİR ARAYA GELECEK 

Meral Akşener, Yukarı Mazı köyünden sonra programını Aşağı Mazı, Gökbel, Çökertme, Bozalan, Türkevleri, Bayır, Gürceğiz köylerini ziyaret ederek sürdürdü. Akşener son olarak yaklaşık 1,5 aydır Milas'a bağlı İkizköy'de Akbelen ormanlarını kestirmemek için direnen köylüler ve çevrecilerle bir araya gelecekti. Gazetemiz baskıya hazırlandığı sırada Akşener, henüz Akbelen’e gelmemişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık