Bir günde 200 kilo pil topladılar

TEMA Milas İlçe Sorumluluğu ve Milas Bilim Anadolu Lisesi öğrencileri, kapı kapı dolaşarak bir günde yaklaşık 200 kilo atık pil topladı.

Bir günde 200 kilo pil topladılar
  • 15 January 2020, Wednesday 17:30

‘Atık pil çöp değildir’ sloganı ile bir araya gelen TEMA Milas İlçe Sorumluluğu ile Milas Bilim Anadolu Lisesi’nin 30 öğrencisi ve 4 öğretmeni salı günü gerçekleştirdiği etkinlikte yaklaşık 200 kilogram atık pil topladı.
Okulda stant açılması ile başlayan etkinlikte; Atapark Meydanı ve Cumhuriyet Caddesi üzerindeki başta telefon ve saat tamircileri olmak üzere işletmelere ziyaretler gerçekleştirildi. Halkın da yoğun ilgisi ile yapılan farkındalık etkinliğinde vatandaşlara pillerin zararları anlatıldı.

TEMA Vakfı İlçe Sorumluluğu ve Milas Belediyesi işbirliğinde üç yıldır yapılan pil toplama etkinliğine katkı sağlayan Milas Bilim Anadolu Lisesi öğrencilerinin topladığı piller, Milas Belediyesi aracılığı ile kısa adı TAP olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’ne kargo ile gönderilecek.

TEMA Vakfı Milas Sorumlusu Mehmet Nergiz, atık pillerle ilgili açıklamalarda bulundu. Nergiz, “Kullanılmış pillerin içerisinde geri kazanımı olan metaller kadar, çevreye zarar veren ağır metaller de mevcuttur. Çöp yerine atık pil kutularına atılan piller yeniden işlenip kaşık, çatal, kalem vs. ürünlerde hammadde olarak kullanılabilmektedir.” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık