BİR GÜNLÜĞÜNE DE OLSA ENGELLER UNUTULDU!..

Türkiye Sakatlar Derneği Milas Temsilciliği, Milas Belediyesi’nin destekleriyle, önceki gün, ilçemizdeki bazı engelliler ve aileleriyle birlikte Güllük Mahallesi plajında piknikte bir araya geldi. Piknik yapan, denize giren, ardından MİŞTİ Tiyatro ekibinin çocuk oyunuyla eğlenen engelliler, bir günlüğüne de olsa engelli olduklarını unuttular.

BİR GÜNLÜĞÜNE DE OLSA ENGELLER UNUTULDU!..

Sosyalleşmesi, topluma kazandırılması ve her birinin toplumun önemli bir parçası olduğunun sadece yılda bir kez engelliler gününde olmaması için kolları sıvadıklarını belirten Sakatlar Derneği Milas Temsilcisi Hüsnü Tevşi, pandemi koşullarının gevşemesi sonrası kimi zaman kahvaltı, kimi zaman öğle yemeği ve engellilerin dahil olduğu edebiyat günleri gibi birçok etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Tevşi, “bu kez de engelli ve ailelerinden oluşan 60 kişilik bir grup için Güllük’te piknik düzenledik” dedi.

Milas Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen piknikte denize giren, eğlenen engelliler, günün sonunda MİŞTİ Tiyatro ekibinin çocuk oyunuyla etkinliği tamamladılar.

Derneğin Milas Temsilcisi Hüsnü Tevşi; “Kurulduğumuz günden bu yana ilk hedefimiz engellilerin sosyalleşmesi, kendilerini toplumun bir parçası olarak görmelerini sağlamak oldu. Çünkü bugüne kadar eve kapanmaktan, toplumdan soyutlanmaktan, engelli olmanın zorluklarıyla ve ekonomik yetersizlikle boğuşmaktan eğlenmeye, tatil yapmaya, hatta denize gitmeye imkan bulamayan sayısız engelli çocuk veya engelli anne-babanın çocuğu olup tiyatroya gidemeyen çocuklarımızın olduğunu hep biliyor, hep görüyorduk.

Bu tespitlerimiz ve üyelerimizin talebi üzerine organize ettiğimiz piknik etkinliğimizde gerçekten hep birlikte eğlendik, denize girdik, sohbet ettik. Bir an engelli olduğumuzu unuttuk.

Dolu dolu gerçekleştirdiğimiz piknik ve deniz eğlencesinden sonra engelli çocuklarımız ve engelli ailelerimizin çocuklarıyla çok güzel bir çocuk oyunuyla güldük, gülüştük. Çocuklarımızın mutluluğuna paha biçilmezdi.

Engelli olarak gidip mutlu döndüğümüz bu güzel gün için bize destek veren Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat’a, özverili çabasıyla engelli dostu yüreğiyle, tüm imkanları seferber ederek bizden desteğini esirgemeyen Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Sayın Bekir Güney Bey’e ve çalışanlarına, ailelerimizin ve çocuklarımızın gülüşlerine gülüş katan MİŞTİ Tiyatro ekibine ve Milas Sanatçılar Derneği Başkanı Sayın Berkan Cengiz Hocama, dernek gönüllülerimize ve katılan tüm ailelerimize teşekkür ederim” diyerek engelli dostlarımızı yakında yeni etkinlikte buluşturma sözü verdi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık