Bir Soru: TMO, Özel bir şahsa kiraladığı tesisleri, hangi koşulla kullanıyor?

Bilindiği gibi Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Milas’taki silo ve tesisleri, geçtiğimiz yıl ihale ile, çok ucuz bir fiyata, uzun sureli kiraya verilmişti. Özellikle Milaslı çiftçilerin büyük tepkisine neden olan ve adeta ‘peşkeş’ olarak nitelenen bu kiralama sonrasında, bu yıl, İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, buğday ve arpa üreticilerinin mahsullerinin, randevu usulü ile, bir başkasına kiralanan eski TMO  tesisinde çiftçilerden alınacağı açıklandı.

Bir Soru: TMO, Özel bir şahsa kiraladığı tesisleri, hangi koşulla kullanıyor?

Madem ki bu bölgede buğday ve arpa üretimi vardı, ki İl Tarım Müdürü Barış Saylak’ın açıklamalarına göre sadece MİLAS’TA 8 bin ton kadar buğday hasadı bekleniyor, bu tesisler neden bir başkasına kiralandı? Üstelik Bodrum ve Yatağanlı üreticilerin de ürünlerini bu tesislerden TMO’ne satabileceği biliniyor ve açıklanıyor.

İkincisi, bir özel şahsın elindeki bu tesisleri, Toprak Mahsulleri Ofisi ne karşılığı kullanıyor? Buraya bir kira ödeniyor mu? Ödeniyorsa nasıl ve ne kadar ödeniyor?

Milaslı çiftçiler ve kamuoyu, bu soruların cevabını merak ediyor.

Bir de, bu vesileyle, Ziraat Odası’nın geçtiğimiz günlerde tekrar belirttiği gibi, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kiralamasının iptal edilmesini istiyor.

Yetkililerin cevabı bekleniyor..

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık