Bodrum Acı Ot Festivali’nde renkli görüntüler

Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) ve Bodrum Ticaret Odası ile Esnaf Sanatkârlar Odası iş birliğiyle birbirinden farklı lezzetlerin ve etkinliklerin gerçekleştirildiği Bodrum Acı Ot Festivali, bu yıl da  renkli görüntülere sahne oldu.

Bodrum Acı Ot Festivali’nde renkli görüntüler
  • 16 March 2022, Wednesday 9:59

Festivale Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcıları İlknur Ülküm Seferoğlu ile Ummahan Yurt, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Necla Kaçan, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Öncel Erkal, meclis üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, ünlü şefler, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

12-13 Mart 2022 tarihlerinde Ortakent Yahşi’de bu yıl 4.’sü düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Bodrum Acı Ot Festivali,hafta sonunda binlerce misafiri ağırladı. Festivalde 250 adet ana standın yanında, kadınların evlerde hazırladığı 30 adet de el sanatları standı yer aldı. İki gün boyunca yoğun kalabalığın oluştuğu festivalde yörede yetişen acı ot, tilkişen, ebegümeci, turp otu, kenker gibi otlar; yöresel yemekler ve tatlılar sergilendi.

Festival süresince yöresel sanatçılar tarafından konserler ve yöresel halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Festivalin her iki gününde şefler mutfak performanslarıyla büyük beğeni toplarken Bodrum’un doğal otları ile zeytin ve zeytinyağı, festival süresince misafirlerin beğenisine sunuldu.

Festivalin başlangıcı hakkında bilgiler veren Başkan Ahmet Aras, “Acı ot ve tilkişen bizim kültürümüzde çok önemli bir yer tutar. Aslında farklı yörelerde olabilir ama bizim buradaki sunuş biçimi, pişirilmesi ve ona verilen önem çok farklıdır. O yüzden biz, bunu Acı Ot Festivali olarak isimlendirdik ve başlattık” dedi. Turizmin aynı zamanda bir kültür alışverişi olduğunu ifade eden Başkan Ahmet Aras “Turizm de bir kültür alışverişidir aslında. Turizm hiçbir şekilde insanları otele koyup yatırıp kaldırıp göndermek değildir. Tamamen bir kültür alışverişidir. İşte biz, tam da bunu yapıyoruz” dedi.

İki gün boyunca dolu dolu programlarla katılımcılara güzel bir hafta sonu yaşatan Acı Ot Festivali, sanatçı Altay’ın verdiği konser sonrası gerçekleştirilen plaket töreniyle sona erdi. Festivale çevre il ve ilçelerden de günübirlik turlarla katılan misafirler, şenlik alanından büyük keyif aldıklarını belirtti.

 

 

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık