Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nden 3 dava için dayanışma çağrısı

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, takip ettiği üç ayrı dava için kadınlara dayanışma çağrısında bulundu. Dernekten yapılan açıklamaya göre, 26 Ekim 2021 tarihinde Bodrum’da görülecek davalar şunlar:

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nden 3 dava için dayanışma çağrısı
  • 21 October 2021, Thursday 11:06

* Babası ve ağabeyi tarafından 5 yaşından itibaren sistematik cinsel şiddet (ensest) eylemlerine maruz kalan genç kadının davası saat 9:20'da Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecektir.

Ensestin,en güvenli alan olarak öğretilen ev'de, kapalı kapılar ardında korku ve eziyet eşliğinde  yaşatıldığı  bilinmesine rağmen, yargılama  esnasında sanık avukatların faillerin işlediği cinsel saldırı suçunu savunmak adı altında, 5 yaşından itibaren çoklu enseste maruz kalan çocuğun haklarını yok sayar bir yerden beyan ve saldırılarda bulunuyorlar. Bu saldırgan tutumun fail "A.P. ve fail F.P.'ye karşı ses çıkartsaymış" diyecek kadar cinsiyetçi bir yerden savunmanın meşru kılınmayacak yöntemdir ve bugün mahkemede hak arayan genç kadına yönelmesi, farklı bir istismar ve ensesti meşrulaştırma  biçimidir. 
"Savunma hakkını kullanmak", suçun sorumluluğunu yetişkin baba ve kendisinden 6 yaş büyük erkek kardeşten alıp 5 yaşındaki kız çocuğuna yüklemek değildir. Bedenin dokunulmazlığı babalar için olduğu gibi herkes için geçerlidir. Biz kadınlar, cinsiyetçi ve çocuk da olsanız, babalarınız ve abileriniz bedenleriniz üzerinde kullanım hakkına sahiptir gibi bir yere getirilen yargılama yöntemlerine itiraz ediyor ve bu nedenlerle dava da  #TARAFIZ! diyoruz. 

        #BedenimdenUzakDur  #BedenimeDokunma  #BedenimBanaAit

** Çocuklarının öldürülmesini engellemek, sadece ve sadece HAYATTA  kalmak için evli olduğu Vedat Demir'i öldürmek zorunda kalan #ŞerifeDemirİçinBeraat istiyoruz. 

Karar duruşması olması beklenen duruşmada, Şerife'nin yaşamak için verdiği mücadelenin yanında yer alıyoruz. Çocuklarını ve kendisini öldürmekle tehdit eden kocasının yıllarca süren sistematik şiddet ve eziyetlerini bir yenisinin daha yaşandığı gün, kendisini ve çocuklarını hedef alan saldırıdan kurtulmak için  hayatını savunmak zorunda bırakılan Şerife Demir'in duruşması için saat 10:00'da Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'ndeyiz.
Yıllarca eziyet görmüş, öyle ki dağ başında ölüme terk edilmiş bir kadın kendini savunduğu ve bu savunma sonucu hayatta kaldığı için cezalandırılamaz. Mahkemenin bir kadını can güvenliğine sahip çıktığı ve kendisiyle birlikte 3 çocuğunun hayatını koruduğu için mahkum edemez.
Bu nedenle meşru müdafaa hakkını kullanmış olan #ŞerifeDemir beraat etmeli diyoruz ve canımıza kast eden ister baba, ister koca, ister imam nikahlı eş, ister partner, isterse doğurduğumuz oğullar olsun ölmemek için direnmeye ve hayatta kalmak için mücadele etmeye devam edeceğiz. #ÖlmekKaderDeğil

*** Milas'ta geçtiğimiz yılın Mart ayında iş ilanı adı altında, işe başvuran genç kadınlara tuzak kurmak marifetiyle, fuhuşa zorlamak amaçlı saldırıda bulunan #MutluErbey'e ve üç ayrı sanığa karşı açılan davada, suça maruz kalan S.F.Y.'nın yanındayız.

Soruşturmanın eksik yürütülmesi nedeniyle DNA analiz sonucu dosyaya gelmemiştir. Eksik ve hatalı yapılan soruşturmanın failleri korumak ve var olan delillerin karartılması amacı ile yürütüldüğünü biliyoruz. Kadınları yalnızlaştırıp, delillerin eksik toplanması ve eksik değerlendirilmesi, daima failleri güçlendiren bir yargılama şeklidir. Adalet sağlaması gereken mahkemelerin, faillerin haklarını gözeterek işlemesi fakat suça maruz kalanların haklarını göz ardı etmesi cinsiyetçi yargılamanın ana unsurudur. #İstanbulSözleşmesi'nin sağlamaya çalıştığı tüm hukuk kurallarını hiçe saymanın belirgin bir örneği bu yargılama dosyasından anlaşılmaktadır. Örtbasa, fail odaklı yargılamaya ve kadın düşmanı algılara karşı kadınlar dayanışma ve mücadele ile karşılık verecek. Faillerin korunarak cezasızlıkla ödüllenmesine izin vermeyeceğiz.
#MilasTecavüzÇetesiYargılansın diyerek, saat 11:30'da Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'ndeyiz!
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği”

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık