Boğa Yokuşu'nda faciadan dönüldü

Milas’ta 5 Temmuz Pazartesi günü ilçeye giriş yapmak üzere olan ve yabancı turistleri taşıyan yolcu otobüsünün lastiği yandı. Milaslı otobüs şoförünün tecrübesi ve soğuk kanlılığı, yolcuların hayatını kurtardı.

Boğa Yokuşu'nda faciadan dönüldü
  • 07 July 2021, Wednesday 10:02

Milaslı sürücü Cemal Bulut yönetiminde, Yatağan istikametindenMilas’a doğru seyir halindeki 48 BF 585 plakalı yolcu otobüsünün sol arka lastiği, Milas’a giriş yaptığı sırada Boğa Yokuşu Mevkii’nde yanmaya başladı. Otobüsün arka lastiği tamamıyla yanarken, Milaslı şoför Cemal Bulut, soğuk kanlı bir şekilde otobüsü emniyet şeridinde durdurmayı başardı ve yabancı turistleri bir bir tahliye etti. Otobüsteki herkes olayı burnu bile kanamadan atlattı.

36 YABANCI TURİS KORKU DOLU ANLAR YAŞADI

Denizli Pamukkale’de gezinin ardından Bodrum’daki otellerine gitmek için otobüste bulunan Ukraynalı, Polonyalı ve Lübnanlı 36 turist, otobüsün lastiğinin yanmaya başlaması ile büyük bir korku yaşadı. Otobüsten inen turistler, daha sonra karayolu kenarında güvenli alanda bekledi.

İhbarın ardından olay yerine sevk edilen Milas İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, otobüsteki yangını kısa sürede söndürdü. Güvenlik güçleri de kaza yaşanmaması için yolda güvenlik önlemi aldı.

Milaslı şoför Cemal Bulut’a teşekkür eden turistler daha sonra başka bir otobüse sevk edilerek Bodrum’daki otellerine ulaşmak için yola çıktı.

24 YILLIK TECRÜBEYLE VE SOĞUKKANLILIKLA YOLCULARIN HAYATINI KURTARDI

Yangının ardından olay anını anlatan Milas’a bağlı Kıyıkışlacık Mahallesi’nden olan 24 yıllık şoför Cemal Bulut, habermilas.com’a yaptığı açıklamada olay anında tek düşüncesinin otobüstekilerin canı olduğunu söyledi.

Yanmaya başlayan otobüsü durdurduktan sonra ilk işinin turistleri tahliye etmek olduğunu söyleyen Bulut, “Allah’a şükür cana gelmedi.Çok kötü sonuçlanabilecek bir kazayı atlatmanın mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık