Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş MİTSO'da... TANITIM İÇİN MİLAS'IN HEKATOMNOS ANITMEZARI, BOLU'NUN ARTEMİSİA BÜSTÜ VAR

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret etti.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş MİTSO'da...  TANITIM İÇİN MİLAS'IN HEKATOMNOS ANITMEZARI, BOLU'NUN ARTEMİSİA BÜSTÜ VAR
  • 08 July 2021, Thursday 10:05

Konuk BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Bolu'da turizmi geliştirmek için yaptıkları çalışmaları anlattı. Bolu turizminin ön plana çıkabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini ve bu amaçla ilin değerlerini ön plana çıkarmak istediklerini belirten Türker Ateş, bu çalışmalar kapsamında Bolu Müzesindeki eserler arasında bulunan Artemisia büstünün tanıtım açısından büyük bir marka değere sahip olduğunu ifade etti. Artemisia büstünün  küçük boyutlarda örneklerinin çoğaltılması için Bakanlıktan izin aldıklarını anlatan Türker Ateş "İlimize gelen misafirlerimize artık bu büstün küçük boyuttaki örneklerini verebileceğiz" dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de oda olarak Milas'ın tanıtımı için yaptıkları çalışmaları anlattı. Milas'ın tarihi alanlarının tanıtımı için harita hazırlattırdıklarını ve şehrin çeşitli yerlerine koyduklarını, belirten Reşit Özer, Milas'ın Uzunyuva Hekatomnos Anıtmezarı ve Beçin Kalesi ve Ortaçağ Kenti kalıntılarının UNESCO'nun geçici dünya mirası listesinde bulunduğunu ve bu iki önemli eserin tanıtımı için posta pulu bastırdıklarını ifade etti. Konuk oda başkanına üzerinde Hekatomnos lahitinin fotoğrafı olan bir tabak armağan eden Reşit Özer her ortamda ve her fırsatta Milas'ı tanıtmaya çalıştıklarını anlattı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis