Böyle ölüm görülmedi, direğe çarpan ve ölen mühendisin ailesi isyanda

AYDEM' in yol ortasındaki direğine çarparak ölen mühendisini ailesi isyan etti: Bu işin peşin asla bırakmayacağız.

Böyle ölüm görülmedi, direğe çarpan ve ölen mühendisin ailesi isyanda

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde AYDEM (Elektrik Dağıtım Şirketi) tarafından yolun ortasında bırakılan beton enerji direğine çarparak yaşamını yitiren Samsunlu inşaat mühendis Osman Dinç’in eşi ve çocukları “Bu normal değil, resmen cinayet, yolun ortasında direğin ne iş var” diyerek sorumlular hakkında dava açacaklarını açıkladılar. Gözü yaşlı eş Nurten Dinç SÖZCÜ’ye konuştu: ”Eşim 12 yıl kanser sürecini başarı ile atlattı, tatile gelmiştik, en mutlu günlerimizi yaşarken sabah alışverişinde meydana gelen kaza eşimi bizden kopardı. Yolun ortasında direğin ne işi var. Bu işin peşin asla bırakmayacağız” diye konuştu.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı turistik Boğaziçi Mahallesi Siteler Mevkii’nde 23 Eylül 2023 tarihinde sabah saatlerinde meydana gelen olayda, eşi ve çocukları ile Günbatımı Sitesi’nde tatilini geçiren evli ve iki çocuk babası inşaat mühendisi ve profesyonel kayakçı 60 yaşındaki Osman Dinç, sabah alışveriş için markete giderken, kullandığı 55 SB 034 plakalı otomobil ile seyir halinde iken imar yolunun ortasında  AYDEM şirketi tarafından kaderini terk edilen beton enerji direğine çarparak yaşamını yitirmişti. Vatandaşların ihbari üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Osman Dinç’in yaşamını yitirdiğini belirledi. Dinç memleketi Samsun’da toprağa verildi.

KANSERİ YENDİ, CİNAYET GİBİ KAZAYA KURBAN GİTTİ

Olayın ardından Osman Dinç’in eşi Nurten Dinç ve çocukları yaşananları anlattı. Nurten Dinç “Evimizde tatildeydik, eşim sabah alışveriş için 1 km ilerideki markete gitmek için yola çıktı. Daha sonra yolun ortasında bırakılan direğe çarptığını ve yaşamını yitirdiğini öğrendik. Şoke olduk. Eşim 12 yıl verdiği kanser mücadelesini atlatmış, hayata yeniden tutunmuştu. Kanseri yendi, büyük bir ihmalden kaynaklanan cinayet gibi kazada yaşamını yitirdi. Böyle bir ölüm, böyle bir ihmal nasıl olabilir anlayabilmiş değiliz” dedi.

Eşinin 20 yıla yakın Rusya, Kırgızistan, Azerbaycan’da inşaat işleri yaptığını belirten Nurten Dinç “Çocuklarımız ve aile olarak bu cinayetin peşini bırakmayacağız. Avukat tüm delilleri toplamaya başladı. O direk hala orada duruyor. Daha kaç kişi ölecek? Üstelik köyün muhtarı ‘kaldırın’ diye yıllardır uyarmasına rağmen. Bu bir kaza değil cinayet, eşimi tam hayata tutunduğu sırada bizden aldı. Maddi ve manevi her türlü hukuk davası açarak başta enerji şirketi AYDEM, belediye hangi kurumun kusuru varsa dava açacağız. Bu işin peşini asla bırakmayacağız” dedi.

3 HAFTA GEÇMESİNE RAĞMEN YOLUN ORTASINDAKİ DİREK DURUYOR

Dinç’in yaşamını yitirdiği kazanın üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen yolun ortasındaki dev enerji direğinin kaldırılmadığı görüldü.

“KAÇ DEFA RİCADA BULUNDUM, DİNLETEMEDİM”

Boğaziçi Mahalle Muhtarı Ferhat Karakoyun, yaptığı açıklamada yol içerisindeki elektrik direğinin yol kenarına alınması için ilgili elektrik şirketine defalarca müracaatta bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bodrum ve Milas AYDEM ‘e (Aydın Denizli Elektrik Dağıtım A.Ş) defalarca yazı yazdım, defalarca söyledim, ricada bulundum, dinletemedim. Direğin 2024 yılı içerisinde kenara alınacağını söylüyorlardı. Ne yazık ki olan oldu artık. Korktuğumuz başımıza geldi. Elektrik direği yol kenarına alınmış olsa belki de bu kaza hiç yaşanmayacaktı. Yetkililerin de bu direkle ilgili yapılması gerekeni başka canlarımızı da kaybetmeden bir an önce yapmalarını diliyorum. Önlem alınması için kaç kişinin ölmesi lazım?”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık