“BU BİR KAZA DEĞİL İŞ CİNAYETİDİR”

Hafta başında Milas Sarıkaya’daki feldspat ocağında meydana gelen iş kazasında 3 işçinin ölmesi sonrası, Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı ve Türk-İş Muğla İl Temsilcisi Fatih Erçelik, yazılı bir basın açıklaması yaparak, 3 işçinin ölümüne neden olan olayın bir kaza değil, iş cinayeti olduğunu belirtti.

“BU BİR KAZA DEĞİL İŞ CİNAYETİDİR”

Fatih Erçelik’in açıklaması şöyle:

“Ülkemizde iş cinayetleri azalacağı yerde maalesef artarak devam ediyor. Pazartesi günü sabah saatlerinde Milas ilçemize bağlıSarıkaya Mahallesi Yumrutaş mevkiindeki özel sektöre ait Feldspat maden ocağında meydana gelen göçükte 4 işçi kardeşimiz kaya loklarının altında kaldılar. Arkadaşları tarafından göük altından çıkartılan Tayfun Akıncı Milas Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ayakta tedavi edilen Tayfin Akıncı’nın hayati tehlikesi ulunmuyor. Göçük altında kalan Şükrü Otlak, Engin Tutuk ve Servet Çapacıoğlu’nu kurtarma çalışmaları tam 15 saat sürdü. 15 saatin sonunda 3 işçi arkadaşımızın cansız bedenlerine ulaşıldı.

Bu bir kaza değil iş cinayetidir.

Bir avuç maden için bir ömür verenlerin, ekmeğini taştan çıkaranların yasını tutuyoruz bugün… Ne yazık ki madenlerdeki kara tabloya bir yenisi daha eklendi. Patronların aşırı kar hırsı, 3 ocağın daha sönmesine neden oldu.

Özelleştirme, taşeronlaştırma ve sendikasızlaştırmanın sonucu olarak giderek artan iş cinayetlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Bölgemizde çok sayıda mermer, taş ve maden ocağı bulunmaktadır. Bu ocaklar çok daha sık denetlenmelidir.

İşçi sağlığı ve güvenliğinin ir kamu hizmeti olmaktan çıkarılmadıkça iş kazaları, meslek hastalıkları ve ölümlere davetiye çıkarılmaktadır.

Taşeron çalışma ve rödovans yasaklanmadığı sürece yeni ölümler ve sakatlanmalar kaçınılmazdır.

Maden ocaklarında yaşanan ölümlü kazalar bakımından dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alıyoruz. İş kazalarındon dolayı meydana gelen ölümler ve sakatlanmalar canımızı yakıyor. Bu acılara son vermek herkesten once siyasi iradenin elindedir. Bu cinayetlerin önlenmei için bir an once radikal önlemlerin alınması gerekiyor. Çünkü yaşam hakkı kutsaldır ve her şeyin üstündedir.

Yeter artık, iş cinayetlerinden ölmenin kader olmadığı bir ülkede çalışmak istiyoruz.

Maden cinayetine kurban verdiğimiz işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ülkemize başsağlığı,yaralı arkadaşımıza da acil şifalar diliyoruz.

TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcisi olarak, sorumluların hesap vermesinin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.

Saygılarımız..”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık