Bu ‘mücadele’ yöntemi yerel mi? Hangi kurul kararına dayanıyor?

Dün gazetemize, Milas Kaymakamlığı İdare ve Denetim Şefliği’nden mahalle muhtarlıklarına gönderilmiş bir yazı iletildi. 09.11.2021 tarih ve 3446 sayılı yazı, “Tehlike Arz Eden Hayvanlarla İlgili İlan” konulu ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Refik Koçi imzasıyla gönderilmiş. İlgi tutalan yazının tarih ve numarası var, ancak nerden geldiği belli değil.

Bu ‘mücadele’ yöntemi yerel mi? Hangi kurul kararına dayanıyor?
  • 18 November 2021, Thursday 9:48

Yazı şöyle:

“MAHALLE MUHTARLIKLARINA

14 Temmuz 2021 tarihinden once Pitbull, Japanese Tosa, Dogo Argention, Fila Brasimllerio türlerini veya bunların melezlerini sahiplenmiş olan hayvan sahiplerinin, 14 Ocak 2022 tarihine kadar hayvanlarını Veteriner Hekimlere kısırlaştırıp, kısırlaştırma belgelerini almaları ve PETVET sistemine mikroçip ile kayıt etmeleri gerektiği, aksi takdirde hayvan sahiplerine hayvan başına 11.000,00 TL (on bir bin Türk Lirası) idari para cezası verileceği ve hayvanlarına el konulacağının bilinmesini rica ederim.”

Belli, tehlikeli kopek türleri olarak biliniyor bu sayılanlar. Mikroçip sistemi ile kayıt altına alınmaları da kuşkusuz doğru bir uygulama. Ancak bu havanların 14 Ocak tarihine kadar ‘kısırlaştırılmaları’ ne derece doğru? Bu yerel bir karar mı? Muhtemelen, ilgi tutulan tarih ve numaralı yazıya göre, yukardan bir yerden istenmiş. Bu kurum neresi? Bu ‘kısırlaştırma’ kararının dayanağı ne? Ne derece ‘bilimsel’ bir karar?

Bunlar açıklanmaya ve kuşkusuz tartışılmaya muhtaç.

Çünkü bu uygulama kararı, belirli hayvan türlerinin soyunun tüketilmesini hedef alan bir uygulama..

Detaylı bilgiye ihtiyaç var.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık