“Bu Şahısla Milas Belediyesi bizim dönemimizde tanışmamış!..”

A.Coşkun EFENDİOĞLU -

“Bu Şahısla Milas Belediyesi bizim dönemimizde tanışmamış!..”

Milas Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı, dün saat 10’da, Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda toplandı. 4 mazeretli üyenin yokluğunda toplanan Belediye Meclisi’nin gündeminde 11 asıl, 3 de ek gündem maddesi vardı.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat, toplantıyı açtıktan sonra, geçen ayki meclis toplantısında yazılı bir soru önergesi veren Milas Belediye Meclisi AKP grubunun sorularını yazılı olarak yanıtladıklarını belirtip, bu konularla ilgili kısa bir açıklama yapacağını söyledi.

 

10 Ekim Pazartesi

günü saat 12’de

Başkan Tokat, aslında bir basın toplantısı yaparak AKP grubunun sorularını yanıtlamak istediğini, ancak, Meclis’I atlamamak için, etik olarak önce mecliste yanıtlama yoluna gittiğini, ancak daha geniş ve kapsamlı açıklamayı, 10 Ekim Pazartesi günü saat 12’de yapacağını ve bu açıklamaya, tüm basın mensuplarıyla Milaslıların da davetli olduğunu duyurdu.

Geçen ay yazılı bir soru önergesi veren Meclis AKP grubu, FETÖ soruşturmaları çerçevesinde gözaltına alınan ve tutuklanan Erkan Karaarslan adlı kişi ve ona ait şirketlerle Milas Belediyesi’nin ilişkisi olup olmadığı ve bu kişiye ödeme yapılıp yapılmadığı yönünde sorular sorulmuştu.

Başkan Tokat, öncelikle, kendisinin 30 yıllık siyasal ve toplumsal mücadele süreci içindeki konumunun, bütün toplumca çok iyi bilindiğini, kendisinin bu tür bir dini cemaatle bağlantılı kişilik ve düşünce yapısında olmadığını, yaşamının hiçbir döneminde de olmadığını vurguladıktan sonra, önergedeki sorulara geçti.

Başkan Tokat, FETÖ soruşturmaları sürecinde tutuklanan Erkan Karaarslan adlı kişi ve şirketlerinin, bu hükümetçe yapılan Büyükşehir Yasası’nın hazırlayıcıları arasında olduğunu, içinde AKP’li büyükşehir belediyesinin de bulunduğu pekçok büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri nezdinde eğitim çalışmaları ve belediye çalışmaları konusunda danışmanlık hizmeti veren bir kişi olduğunu, Milas Belediyesi’nde de çeşitli muhasebe eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri yaptığını belirterek, ancak bu kişi ile Milas Belediyesi’nin kendi dönemlerinde tanışmadığını, tam tersine, kendisi iktidara geldiğinde, Belediye’nin zaten uzun süredir çalışmakta olduğu bir kişi ve şirketler olduğunu belirtti.

 

Reddedilmiş

Başkan Tokat, Milas Belediyesi’nin 2006 yılından bu yana, bu şahıs ve firmalarından muhasebe eğitimleri ve danışmanlık hizmet alımları yaptığının, yaptıkları araştırmalarla ortaya çıktığını, bu kişi ve şirketlerine, yaptıkları işler karşılığında şimdiye kadar toplam 70 bin TL civarında bir ödeme yapılmış olduğunun anlaşıldığını belirterek, “Ancak yine aynı kişinin belediyemize yapılmasını teklif ettiği ve toplam 1 milyon 900 bin TL. Değerindeki iş tekliflerinin ise belediyemizce reddedilmiş olduğunu da belirtmek isterim. Eğer, soru önergesindeki gibi bir kasıtla bu kişi ile ilişki sürdürülmüş olsa idi, esas bu akçeli işlerin gerçekleştirilmesi yönünde bir uygulama olması gerekirdi” dedi.

Kendisinin de, bu kişi ile, büyükşehir yasası yürürlüğe girdikten sonra, yasanın belediyeye getirdiği yükleri ve sıkıntıları aşma noktasında danışmanlık hizmeti alınması sürecinde tanıştığını ve bir süre sonra da, aslında düşündükleri kadar birikimli biri olmadığını kendisinin de gördüğünü ve pekçok önerisini de bu nedenle uygulamadıklarını belirterek, 2014 yılından bu yana da kendisiyle herhangi bir iş yapılmadığını, bu kişiye ait bir dergiye de, kendisinden önce başlayan bir zamanda başlayan aboneliğin, son olaylar sonrası yapısı ortaya çıktıktan sonra iptal edildiğini belirtti.

Başkan Tokat ayrıca, soru önergesinde sorulan bazı şirketlerle ilgili olarak Milas Belediyesi’nde herhangi bir işleme rastlanmadığını da sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat, soru önergesine yazılı olarak hazırladığı cevapları da AKP Grup Başkanı’na ilettikten sonra, konuyla ilgili daha ayrıntılı bir açıklamayı, 10 Ekim Pazartesi günü düzenleyeceği halka açık basın toplantısı yoluyla yapacağını da tekrar belirtti.

 

Esas sorumlu hükümettir

Başkan Tokat, bu kişiyle, yukarıda belirttiği şekilde iş yapanın sadece Milas Belediyesi olmadığını, pekçok AKP’li büyükşehir ve ilçe belediyesinin de iş yapmış olduğunu belirterek, “Aslında bu kişinin belediyeler nezdinde bu kadar çok iş yapıyor olmasının esas sorumlusu, büyükşehir yasasının yapılmasında kendisine görev veren ve konularla ilgili belediyeler nezdinde piyasa yapmasını sağlayan hükümettir” diyerek, bu kişiyle 2006 yılından bu yana belediyelerin danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermesinde bir “suç” aranamayacağını belirtti.

 

26 Ekim 2016 Çarşamba

günü saat 10’da

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin ikinci maddesi  “2017 Mali Yılı Bütçe Taslağı ve 2018-2019 Mali Yılları Gelir-Gider Bütçe Taslağı”nın görüşülmesi idi. Başkan Tokat, konunun Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek, komisyon raporu geldikten sonra görüşülmesi gerektiği için, Ekim Meclisi’nin kapatılmayacağını ve 26 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 10’da yeniden toplanılarak görüşüleceğini ve karara bağlanacağını belirtti.

Üçüncü madde ise “2017 Mali Yılı Performans Programı” idi. O da, yine Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevkedildi.

Daha sonra, çoğu İmar Komisyonu’na gönderilmiş konular hakkında Komisyon Raporlarının görüşülmesi olan diğer gündem maddeleri görüşüldü ve karara bağlandı.

Başkan Tokat, daha sonra, Meclis birleşimini, Bütçe Taslağı ve Performans Programı ile ilgili konuların görüşüleceği, 26 Ekim 2016 günü toplanmak üzere kapattı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık