Bugün Çanakkale Zaferimizi kutluyor, Şehitlerimizi anıyoruz

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

Bugün Çanakkale Zaferimizi kutluyor, Şehitlerimizi anıyoruz

Bugün, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’nci Yılı ve Şehitlerimizi Anma Günü.

Bugün saat 9.30’da Milas Şehir Mezarlığı’ndaki şehit mezarlarının ziyareti ile başlayacak olan anma programı, saat 10’da Atapark’ta Atatürk anıtı önünde sürdürülecek.

Atatürk anıtına çelenk sunumu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak.

Daha sonra saat 10.30’da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bir program düzenlenecek.

Etkinlikler, saat 11.30’da Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nca Kartal Gazinosu’nda Şehit Ailelerine ikramda bulunulmasıyla sürecek ve 13.50’de Ulu Camii’nde Şehitler için Kur’an okutulmasıyla sona erecek.

 

Mesajlar … Mesajlar …

18 Mayıs Çanakkale Zaferi’nin 102’nci Yılı ve Şehitlerimizi Anma Günü dolayısıyla gazetemize ulaşan mesajlar ise şöyle …

 

Muğla Valisi Amir Çiçek

18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar, Kurutuluş savaşına ve Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesidir.

Hür ve bağımsız yaşama kararlılığının en veciz örneklerinin sergilenmiş olduğu Çanakkale Deniz Zaferi, eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Bu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi için de ibret alınması gereken bir hadisedir.

Çanakkale’de omuz omuza savaşıp bugün koyun koyuna yatan kahraman şehitlerimiz, milletimizin bin yıllık birlik ve beraberliğinin en büyük nişanesidir.

Çanakkale, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin, neleri başarabileceğinin kanıtıdır. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da aziz milletimiz bir kez daha vatanına, bayrağına, devletine karşı yapılan hain darbe girişimini bertaraf ederek şehitlerimizin emanetine sahip çıkmış, Cumhuriyet’e ve demokrasiye olan sadakatini, istiklaline olan sevdasını canı pahasına ortaya koymuş ve Türk ulusunun milli mücadele ruhunu ve eşsiz kahramanlığını bütün dünyaya göstermiştir.

Bu topraklar, vatanını canından aziz bilen Şehitlerimizin kanı ile yoğrulduğu için kutsal vatan toprağı olmuştur. Tarihin hiçbir döneminde esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren, parlak zaferlerle şanını taçlandıran yüce Türk milleti; kutsal vatan toprakları uğruna canlarını tereddüt etmeden seve seve veren şehitlerimize karşı vazife ve sorumluluklarının farkındadır. Bunun için tarihin zorlu sınavlarından geçerek bugünlere ulaşan bir millet olarak, bugün ülkemizi bölmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanlara karşı yine aynı azim ve fedakârlıkla mücadelemiz devam etmektedir.

Bizler, şehitlerimizin kutsal emanetine kararlılıkla sahip çıkacak, ülkemizi hak ettiği yarınlara taşımak için birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerimize hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.

Şehadetlerinin 102. yıldönümünde aziz Çanakkale Şehitlerini bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle tarih boyunca vatanı için, devleti, milleti ve bayrağı için canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden gazilerimizi, bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.

 

Muğla Büyükşehir

Belediye Başkanı

Dr. Osman Gürün

Bundan 102 yıl önce Çanakkale’de denizde ve karada yaşanan savaş, ulusal bağımsızlığına düşkün bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak kazandığı, dünya tarihini değiştiren büyük bir zaferdir. Düşman kuvvetleri ne kadar güçlü olursa olsun, ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ cümlesini kuran, ileri görüşlü, askeri dehası savaştan sonra bütün dünya devletleri tarafından daha iyi anlaşılacak Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir millet Çanakkale’de, Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Arıburnu’nda tarih yazmıştır. Ülkemizin her köşesinden, her şehrinden kahramanlarımız Çanakkale’de bu vatan için savaşmış ve şu an Çanakkale şehitliğinde ebedi istirahatgahlarında yatmaktadırlar. Bugün çocuklarımızın, gençlerimizin yakın tarihimizi bilmesi, öğrenmesi, atalarının birlik ve beraberlik içerisinde neleri başarabildiklerini anlamaları için Çanakkale’yi mutlaka görmeleri gerekmektedir.

Bizleri bir arada tutan ‘ulusal değerlerimiz’ olan 18 Mart, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim tarihleri, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bütün vatandaşlarımızı yakından ve yürekten ilgilendiriyor. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü ve sözü yetmeyecektir. Türk milleti olarak, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nde Çanakkale’yi geçilmez yapan kahramanlarımızı, 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisimizi kuran kurucu iradeyi saygıyla ve minnetle meydanlarda, okullarda anabilmeliyiz. Siyasi irade bu ulusal günlere daha fazla sahip çıkmalı ve önem vermelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nde vatan toprakları için canını ortaya koyan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, cepheye silah taşıyan 7 den 70’e bütün vatandaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum.

 

Milas Kaymakamı

Eren Arslan

Bu aziz toprakları vatan yapan kahraman ecdadımızın 1. Dünya Savaşında Çanakkale cephesinde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil, bütün dünya tarihinin akışını etkilemiştir. Çanakkale cephesinde alınan galibiyet, dünya devletlerinin güç dengesini değiştirmiş, emperyalist ruhlarda hayat bulan paylaşım heveslerini yıkmış, yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Her siperde ayrı bir destan yazan kahraman Mehmetçiklerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da “Çanakkale Geçilmez!” ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmışlardır. 18 Mart tarihi, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan yüce insanları bir kere daha hatırladığımız, minnettarlığımızı, şükran duygularımızı sunduğumuz kutlu bir gündür.

Şimdi 18 Martlarda Türk ulusu Çanakkale şehitlerini yâd ederken kalpleri aynı hislerle dolmaktadır. Coşkudan soluksuz kalırken bu millet, bir kere daha saygı ve minnetle anımsıyor o günleri: Ey Aziz Şehit, Bayraklar memleket ufkunu baştanbaşa donatıyorsa sen göğsünü siper ettiğin içindir düşmana, sen canınla beslediğin içindir toprağı. Şimdi biz her 18 Mart geldiğinde, başımız minnetle eğilirken övüncünle doluyor göğsümüz. Söze sığmıyorsun, marşlardan taşıyorsun. Aziz hatıranı gururla yâd ediyoruz. Ruhunuz şad olsun.

Bu duygularla Selçuklu Sultanı Alparslan’dan Çanakkale’ye, Kurtuluş Savaşından Güneydoğu ve 15 Temmuz’ a kadar ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

 

 

Milas Belediye Başkanı

Muhammet Tokat

Bizlere şanlı geçmişimizi minnet duygularıyla hatırlatan 18 Mart Şehitler Günü’nde, bu güzel yurdu bizlere emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile vatanın muhafazası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi şükran ve rahmetle, Kahraman Gazilerimizi de saygıyla anıyorum.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık