Bugün hizmete giriyor

ÖNDER Haber -

Bugün hizmete giriyor

İlçemizin önemli turizm beldeleri Ören ve Güllük, yaz sezonuna hazır. Plajlardaki şemsiye ve şezlongların bugünden itibaren hizmete gireceği bildirildi.

Milas Belediyesi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Milas Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından işletilen plajlarla ilgili açıklamalarda bulunan Milas Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Aşkım Yalçınkaya, sahil şeridinin Mal Müdürlükleri uhdesinde olmasının kendilerini zaman zaman sıkıntı içinde bıraktığına dikkat çekerek, “Güllük ve Ören gibi mahallelerimizi her ne kadar sezona hazırlasak da plajlar konusunda bazı hizmetleri veremiyoruz. Mal Müdürlüğümüz bizlere sahilleri kullanmamız konusunda yüksek Ecrimisil bedelleri çıkartıyor. Geçen yıl 338.00TL olan günlük sahil kullanım bedeli bu yıl % 100 oranında artırılarak 629.00TL olarak bize tebliğ edilmiştir.

Geçmiş yıllarda bu plajlarımıza şezlonglar, okullar kapandıktan sonra atılıyordu.  Ören ve Güllük’te sezon her zaman okullar kapandıktan sonra başlıyor. Milas Belediyesi olarak bu tarihi öne alarak şezlongları 8 Haziran tarihinde atmayı planladık. Muğla Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız koordineli çalışma sonucunda da yollar trafiğe 8 Haziran tarihinde kapatılacak. Bu tarihler öncesinde yüksek Ecrimisil bedelleri yüzünden  şezlong atmamız mümkün değil. Milas Belediyesi olarak her ne kadar şezlong ve şemsiyelerden ücret talep edilse de, toplanan para günlük Ecrimisil bedeli olan 629.00 TL yi bulmuyor” dedi.

Öte yandan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın; Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ile birlikte mahallelere ziyaretler sonrası belirlenen eksiklikleri gidermek adına ihaleler de tamamlanıyor. Yapılan ihaleler sonucunda Ören’de 20 km’lik yol çalışması da Haziran ayı içinde başlatılacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık