Bürokrata rüşvet davası

Milas’ta faaliyet gösteren Milenyum Madencilik’in sahibi Ahmet Murat Akgün’den rüşvet istediği iddia edilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) bürokratı Yaver Sever dâhil üç kişi hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ davası açıldı. 

Bürokrata rüşvet davası

Diken’in haberine göre; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) bürokratı Yaver Sever dahil üç kişi hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ davası açıldı. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Milas’ta faaliyet gösteren Milenyum Madencilik firmasından 350 bin dolar (yaklaşık 2 milyon lira) rüşvet istendiği kaydedildi.
Bir dönem MAPEG’de denetleme şube müdürü olarak da görev yapan Yaver Sever, kendisini eski Denizli Belediye Başkanı olarak tanıtan Cafer Durmaz, kendisini kapatılan Başbakanlık’ta müfettiş olarak tanıtan Haci Ali Koçyiğit hakkında Milas’ta diaspor kristali ve boksit alanında faaliyet gösteren Milenyum Madencilik’ten 350 bin dolar rüşvet talep ettiği iddiasıyla dava açıldı.

İddianameye göre Durmaz geçen yıl, Milenyum Madencilik’in sahibi Ahmet Murat Akgün’ü arayıp maden ocağında denetim yapıldığını ve 10 milyon lira idari para cezası kesilip ruhsatının da iptal edileceği bilgisine ulaştığını söyledi. Durmaz, görüşmenin devamında MAPEG ile iyi ilişkilerinin olduğunu, sorunu 350 bin dolara çözebileceğini söyledi.
Akgün konuyu MAPEG yetkililerine bildirdi. Durmaz ile Akgün arasındaki ilk görüşmeden bir ay sonra rapor çıktı. Rapor, Milenyum Madencilik’in aleyhineydi. Şirkete 10 milyon lira ceza kesildi.
Milenyum Madencilik’in sahibi Akgün, bu kez savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık, suçlanan isimlerle ilgili HTS kayıtlarının çıkarılmasını istedi. Gelen kayıtlara göre Durmaz, Sever ve Koçyiğit arasında yoğun bir görüşme yürütüldüğü anlaşıldı. Buna göre Sever ile Koçyiğit 16 Nisan 2018- 31 Temmuz 2018 tarihleri arasında 66 kez görüştü. Yine, Sever’e ait makam telefonu üzerinden de 20 görüşmenin olduğu belirlendi. Koçyiğit ile Durmaz arasında ise 900’e yakın görüşme yapılmıştı.
Savcılık soruşturması sürecinde ifadeleri alınan şüpheliler suçlamaları kabul etmedi. Sever, Durmaz’ı tanımadığını, Koçyiğit’i ise mermer sektörüne girmek istediği için bir iki yıl önce tanıdığını söyledi. Sever, makam telefonundan yapılan görüşmelerin ise başkalarınca yapılmış olabileceğini söyledi.
Koçyiğit ise şirket sahibi Murat Akgün’le görüştüğünü kaydederek şunları söyledi: “Bana şirketiyle ilgili sorunu aktardı. Ben de 200 bin dolara (1 milyon 150 bin lira) çözebileceğimi söyledim. Ancak, ortaklarıyla yaptığı görüşmede bu parayı veremeyeceğini söyledi. Ben de, parayı ve vekaleti vermediği takdirde işi takip etmeyeceğimi söyledim.”
Diken’in haberiyle ilgili konuştuğumuz Milenyum Madencilik’in sahibi Murat Akgün, “doğru, yıllardır bununla boğuşuyorum. Nihayet savcılık soruşturmasıyla her şey açığa çıktı. Bu nedenle çok zararımız oldu. Bu nedenle ocaklarımız kapalı kaldı, üretim yapamadık. Ama şimdi Yaver’in ifadesinde hedef gösterdiği bütün müdürler görevden alındı.” dedi.
Başlatılan soruşturma sürüyor.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık