Büyük Zaferin 97. Yılında Muhteşem Fener Alayı ve Konser..

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Cuma akşamı bölümünde, Milas Belediyesi’nin düzenlediği Fener Alayı, muhteşemdi. Saat 20:30’u biraz geçe başlayan Fener Alayı yürüyüşünün önünde, bu sene, 30 Ağustos Zaferinin ünlü süvarilerini temsilen 6 binicili at, yürüyüşe farklılık kattı. Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Çöllüoğlu ve Mehmet Çayırlı, meclis üyeleri ve vatandaşların en önde yürüdüğü kortej, çalınan marşlar eşliğinde Atatürk Bulvarı, Zekeriye Gümüşkesen, Ahmet Taner Kışlalı, Müştakbey, Ulusal Egemenlik, Kadıağa ve Cumhuriyet Caddeleri üzerinden yeniden Atapark’a geldi.

Büyük Zaferin 97. Yılında  Muhteşem Fener Alayı ve Konser..

Büyük coşku, konser alanında da devam etti. Konser öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muhammet Tokat, önemli mesajlar verdi.

30 Ağustos Zaferi’nin hem Kurtuluş Savaşı tarihimizin dönüm noktası olması, hem de dünya Harp Tarihi içinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Tokat, yokluk ve yoksulluk içinde emperyalistlere karşı elde edilen bu büyük zaferin önemini perdelemeye çalışanlara karşı da sert cümlelerle yüklendi. Bizim tarihimizde, yeni destanlar yaratmaya çalışanlara, “bizim gerçek destanımız Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran ve 30 Ağustos’ta büyük bir zaferle sona eren büyük taarruzdur. Bizim ebedi başkomutanımız da bu büyük zaferi baştan sona yöneten büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Bugünkü nesillerin yaşadığı özgürlüğü ve her şeyi, Kurtuluş Savaşı döneminde daha 15’li yaşlarındayken kanlarını ve canlarını bu ulusun kurtuluşu için feda eden nesile borçlu olduğunu bilerek, öğrenerek yetişmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı Muhammet Tokat, konuşmasının sonunda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 30 Ağustos nedeniyle yayınladığı hutbede Atatürk’ten bir kelime bile bahsetmemesini de eleştirdi. Başkan Tokat konuşmasını “Biz millet olarak geçmişte ve bu günlerde var isek ve gelecekte de yaşamak istiyorsak bu değerlere sahip çıkmamız gerekiyor. Bu anlamda sizler de bu zafere sahip çıkıp bu meydanları doldurduğunuz için teşekkür ediyorum. Zaferimizin nice 97. Yıllarını kutlamak dileğiyle Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere hepsine şükranlarımı sunuyor saygıyla eğiliyorum.

Yaşasın zaferimiz, yaşasın cumhuriyetimiz, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk….” Diyerek bitirdi.

Daha sonra, Cihangir Moralı ve Atbatros Band tarafından muhteşem bir konser verildi. Zaman zaman dinleyicilerin de katıldığı şarkılar, İzmir Marşı’nın birlikte söylenmesi ve yoğun alkış sonrası, Onuncu Yıl Marşı’nın söylenmesiyle taçlandı ve konser sona erdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık