BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘YOLÜSTÜ OTOPARK’ AÇIKLAMASI..

Bilindiği gibi Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe’de olduğu gibi Milas’ta da,  geçmişte yolüstü otopark uygulaması yapmıştı. Açılan ihalelerle yükleniciler tarafından yürütülen yolüstü otoparklar, pek çok eleştiri almış, davalara konu da olmuştu. Ancak uygulama devam etmişti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘YOLÜSTÜ OTOPARK’ AÇIKLAMASI..

Ancak bir sure sonra, Milas’ta yolüstü otopark uygulamasının sona erdiğini gördük. O zamanlar söylenen, ihalenni bittiği ve yeni ihale açılana kadar yolüstü otoparklarından ücret alınmayacağı idi. Ancak bu ihale süresi oldukça uzadı ve neredeyse bir yılı aşkın bir süredir, bu yolüstü otoparklar vatandaşlar tarafından ücretsiz kullanılıyordu.

Ancak uygulamanın geçtiğimiz günlerde Menteşe’de yeniden başladığı anlaşıldı. Çeşitli kişiler ve gazeteciler de bu durumu eleştiren yazılar yayınladılar. Milas’ta ise şu ana kadar bir gelişme yok.

Ve, Cuma günü, Büyükşehir Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden “Büyükşehir’den Yolüstü Otopark Açıklaması” başlıklı bir ileti gönderildi. Herhangi bir açıklama yoktu. Sadece, bir metnin ‘kesik’I gönderilmişti. Gönderilen ‘kesik’te renkli olarak işaretlenmiş “ö” maddesinde şu ibare okunuyordu:

“ö) Yol üstü otoparkı yapılacak yerler ile yapımına ve işletilmesine ilişkin usul ve esaslar, büyükşehir belediyelerinde UKOME, diğer belediyelerde yerel trafik/ulaşım komisyonu kararı alınarak idarelerce belirlenir, buna göre yol üstü otopark düzenlemeleri, uygulaması ve işletmesi yapılır.”

Muhtemelen konuyla ilgili yasadan aktarılan bir paragraftı. Ve açıklama bundan ibaretti.

Biz de okurlarımızın bilgisine sunuyoruz.

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık