KARYALI BELEDİYELER BİRLİĞİ YOLUNDA ÖNEMLİ ADIM

Karyalı Belediyeler Birliği Çalışma Toplantısı Cuma günü Milas Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Milas ve Bodrum’un Kardeş Şehir olmasının ardından iki şehir, her alanda olduğu gibi tarihsel mirasın ortaklaştırılması noktasında da önemli çalışmalara imza atıyor.

KARYALI BELEDİYELER BİRLİĞİ YOLUNDA ÖNEMLİ ADIM

Sosyal, ekonomik, kültürel ve tarihsel alanlarda, ortak fayda sağlamak amacıyla kurulması planlanan Karyalı Belediyeler Birliği’nin ilk çalışma toplantısı Cuma günü Milas Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Cüneyt İlter ve Gülşen Gökçe, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Önder Batmaz, Milas ve Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Bodrum Pedesa Kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, Araştırmacı Yazar Canan Küçükeren ve her iki belediyenin birim müdürleri katılım sağladı.

“Geçmişten Bugüne Köklü Bir Birlikteliğimiz Var”

Çalışma toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, çok önemli bir çalışmayı hayata geçireceklerini aktararak, “Karyalı Belediyeler Birliği’ni fikir olarak kafamızda netleştirdik. Bu çalışmanın bir an önce faaliyete geçirerek hem tarihsel birikimimizin ortaklaştırılması hem de kültürel değerlerimizin ön plana çıkartılması adına önemli bir çalışma olduğuna inanıyoruz. Bu Birliği ilk etapta Milas ve Bodrum arasında; daha sonraki süreçte Aydın ve Denizli bölgelerini de içine alacak şekilde planlıyoruz. Başta katılım sağlayan çok değerli Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a, Prof. Dr. Sayın Adnan Diler hocamıza, arkeolog ve yazar Sayın Canan Küçükeren’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“Önemli Bir Tanıtım ve Turizm Potansiyeli Barındırıyor”

Başkan Tokat’ın ardından konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Tarihsel bağlarımızın kuvvetlendirilmesi çok önemli. Bu bağlar insanların bulundukları bölgelere aidiyet duygularını arttırıyor ve aynı zamanda bu çalışma çeşitli iş birlikleri ile büyük bir tanıtım ve turizm potansiyeli barındırıyor. Kültür, sanat, edebiyat gibi bu alanların hepsini bir araya getirerek bir çalışmaya imza atacağız. Özellikle Valiliğimizin talimatıyla dün yaptığımız bir Turizm Destinasyon Toplantısı var. Bu toplantıda Bodrum, Milas, Yatağan ve Kavaklıdere ilçeleri bir hat olarak birbirine bağlandı. Biz hemen Karyalı Belediyeler Birliği’ni çağrıştıracak şekilde buraya Karya Destinasyonu dedik. Tüm paydaşlara teşekkür ediyor, çalışmamızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. Her iki Belediye Başkanının ardından konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler ve Araştırmacı yazar ve arkeolog Canan Küçükeren de çalışmanın tarihsel değeri itibariyle çok önemli bir noktada olduğunu belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık