Buzağı Destekleri Askıda..

​​​​​​​İTIRAZLAR 23 TEMMUZ’A KADAR YAPILACAK..

Buzağı Destekleri Askıda..

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü; 2019 yılı 2. Dönem ‘Buzağı Destekleme Listeleri’ni 10 Temmuz 2020 tarihinde ilçe müdürlüklerinde askıya çıktığını duyurdu. Askı listesini kontrol etmesi gereken üreticiler, herhangi bir sorun karşısında 23 Temmuz 2020 tarihine kadar dilekçeyle başvuru yaparak itirazlarını yapabilecekler. Üreticilerin mağdur olmaması adına itirazların titizlikle değerlendirileceği belirtildi.

Milas’ta hayvancılık yapan çok sayıda üretici, Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 2019 yılında birçok buzağıyı küpeleyemediğini ve küpeleme işlemlerinde hata yapıldığını öne sürerek, buzağı başına 500 lira olan desteklemeden mahrum kaldıklarını belirtti ve mağduriyetin telafi edilmesini istedi.

Buzağı desteği mağduriyetiyle ilgili açıklama yapan üreticiler, “Buzağılarımızı zamanında küpeleyemeyen Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü,  2019 yılında suni tohumlama yapılmış hayvanları 12 aylık süreçte sistemde doğdu gösteremeyip 16 aylık veya daha fazla zaman diliminde doğdu gösterdi. Bu durum da üreticilerin, devletin verdiği buzağı destelemesinden yararlanamamasına neden oldu. 500 lira olan buzağı başına destekleme, biz üreticiler için gerçek anlamda çok önemli bir destek. Kaybımızın telafi edilmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2019 Yılı 2. Dönem “Buzağı Destekleme Listeleri”nin 10 Temmuz 2020 tarihinde İlçe Müdürlüklerinde askıya çıktığını bildirdi.

Açıklamada;  “Listeler 10 iş günü süre ile askıda kalacaktır. Üreticilerimizin 10 günlük askı süresi içinde itiraz etmeleri gerekmektedir. Askı süresi bittikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.” denildi.

İTİRAZ SÜRESİ 23 TEMMUZ’DA SONA ERECEK

İş ve işlemlerdeki sehven yapılan hataların düzeltilmesi için oluşturulan itiraz süresinin 23 Temmuz Perşembe günü sona ereceği duyurulurken, üreticilerin askı listesini titizlikle kontrol etmesi ve herhangi bir eksiklik ya da sorun karşısında dilekçe ile başvuru yapması gerekiyor.

İTİRAZ DİLEKÇELERİ TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLİYOR

Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde buzağı destekleme listesini inceleyen bazı üreticilerin, itiraz dilekçesi ile başvuru yaptığı ve üreticinin mağdur edilmemesi için itirazların görevli personelce titizlikle değerlendirildiği öğrenildi.

Üreticilerin Buzağı Dsteğinden Kayıpsız Yararlanabilmesi İçin Yapması ve Dikkat Etmesi Gereken Hususlar:

*Üreticinin, buzağı doğumlarını ya da ölümlerini Tarım ve Orman Müdürlüklerindeki ilgili birimlere bildirmesi gerekir.

*Hayvan işletmesinin güncel tutulması ve hayvan alım/satımı, ölümü gibi durumlarda yine bildirimde bulunulması gerekiyor.

*Üretici, hizmet almış olduğu serbest veteriner hekimden tohumlama makbuzu ya da diğer evrakları işlem yapıldığı zaman talep etmesi ve belgeleri bulundurması gerekiyor.

*Bu sürecin herhangi bir döneminde yaşanan eksiklikler, üreticilerin devlet desteğinden yararlanmasına mani olabilir.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık