‘Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılında ...

ÖNDER Haber -

‘Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılında ...

Bugün 18 Mart; Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü ...

İlçemizdeki kutlama ve anma etkinlikleri saat 9.30’da Milas Şehir Mezarlığı’nda Şehit mezarlarının ziyareti ile başlayacak.

Saat 10’da Atatürk Anıtı önünde ve saat 10.30’da da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda sürecek olan etkinlikler, saat 11.30’da Kartal Gazinosu’nda Şehit Ailelerine ikramda bulunulmasıyla sona erecek.

Gün dolayısıyla gazetemize dün ulaşan mesajlar ise şöyle ...

 

Muğla Büyükşehir

Belediye Başkanı

Dr. Osman Gürün

Dünya, birçok savaş görmüş ve bunlar tarih sayfalarında yerlerini almıştır. Oysa bundan 101 yıl önce 18 Mart 1915’de tarih sayfalarında yerini alan Çanakkale Zaferi’ni, Yurtta Sulh Cihanda Sulh diyen komutanın önderliğinde özgürlükleri, vatan toprakları, evlatları için savaşan bir ulus yazmıştır. Asker sayıları ve mühimmat olarak daha güçlü olan işgal kuvvetlerini, Çanakkale Boğazı’nda durduran, Çanakkale’nin denizden ve karadan geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösteren Türk Milleti, 7’den 70’e göstermiş olduğu direniş ve birliktelikle bağımsızlıkları için mücadele eden diğer milletlere de örnek olmuştur.

Çanakkale’de yaşanan sadece bir savaş değil, vatan topraklarının savunması için Türk Milletinin bütün unsurları ile doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tek yumruk olarak göstermiş olduğu bir birliktelik, bir direniş, bir özgürlük mücadelesi, bir fedadır. Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 101. yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu vatan toprakları için canını feda etmiş bütün şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.      

 

CHP Muğla İl Başkanı

Mürsel Alban

Bundan 101 yıl önce zayıf bir imparatorluğun izlerini taşıyan, tam aksine etrafı güçlü düşmanlarla sarılı Türk Milleti askeri dehasını o günlerde gösteren gözüpek ve ileri görüşlü komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hamleleri ile Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Kireçtepe’de düşmana geçit vermemiş ve Çanakkale’nin geçilmez olduğunu bütün sömürgeci güçlere göstermiştir.

Ülkemizin bugünlerde yaşadığı, asker, polis, sivil vatandaşlarımızı kaybetmemize, şehit vermemize neden olan olaylar, izlenen yanlış siyasi politikalar ve açılım adı altında verilen tavizlerin nedenidir. Ülkemizi bu kara günlerden kurtarmak, tekrar birlik, beraberlik ve barış içerisinde yaşamımızın yolu da tekrar 101 yıl önceki gibi Kuvayi Milliye ruhuyla tek yumruk olmaktan geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 101. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere bu vatan toprakları için canını hiçe sayan bütün şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

 

AKP Muğla İl Başkanı

İhsan Küreci

Her 18 Martta olduğu gibi yine hüzünü ve coşkuyu bir arada yaşıyoruz. Vatan sevgisi ve istiklal aşkı ile dolup taşıyoruz. Çanakkale Zaferi bizlere, Türk Milletinin, şartlar ne olursa olsun ülkesi ve vatanı için nasıl canla başla mücadele ortaya koyabileceğinin ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan vatanını savunabileceğinin en büyük delilidir.

Unutulmasın ki bizim millet olma şuurumuzu diri tutan ve bizlere vatanımız, milletimiz adına ilham kaynağı olan; yaşlarına, içinde bulundukları durumlara bakmadan vatanın her bir köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırasıdır.

Çanakkale bir milletin, bir medeniyetin yeniden var olma mücadelesidir. Topun tüfeğin, modern silahların imana yenik düşmesinin adıdır. Biz inanıyoruz ki Çanakkale’deki ruh bugün yine bu milletin yaşattığı ruhtur.

Şehitler şehri olan Muğla’da bizler aziz şehitlerimizin hatırasını asla unutmayacak ve onları hep saygıyla anacağız. Çanakkale bizim kutlu emanetimizdir. Emanetimizi gelecek nesillere aynı bilinçle taşıyacak, bu zaferi ve hüznü hiç unutmayacağız. Eşsiz zaferimizin 101. yılı kutlu olsun. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık