İlçemizde ‘Altın Dolandırıcılığı’ operasyonu: 3 gözaltı

Oktay ÇAYIRLI -

İlçemizde ‘Altın Dolandırıcılığı’ operasyonu: 3 gözaltı

Ellerinde Osmanlı Sikkesi bulunduğunu söyleyerek vatandaşları dolandırmaya çalıştıkları öne sürülen 1’i kadın 3 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı…

“Osmanlı dönemine ait altın buldum, define buldum” diyerek altın dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen şahıslara yönelik dün saat 14 sıralarında ilçemizde operasyon gerçekleştirildi.

Akrabasını dolandırmışlar

İzmir’de ikamet eden inşaat işçisi Ferdi Şahin’in, İstanbul’da ikamet eden bir akrabası, geçtiğimiz hafta içerisinde ‘sahte altın dolandırıcıları’ tarafından 10 bin lira dolandırıldı. Akrabasını dolandıran şahısların yakalanması için girişimlerde bulunan Şahin, şüphelilerle irtibat kurmayı başardı.

“1850 adet altın var”

dediler

Şüphelilerden C. Y. (22), Şahin’e tarlada çalışma yaparken Osmanlı dönemine ait yaklaşık 1850 adet altın bulduklarını ve bu altınları ellerinden çıkarmak istediklerini söyledi.

İstanbul’da yaşadığını ve altınların bir kısmını almak istediğini söyleyen Şahin ise dolandırıcılarla buluşmak isteğini ifade etti. Bunun üzerine dün sabah saatlerinde Şahin’e telefonla ulaşan dolandırıcılar altınları, ilçemiz Milas’ta gösterebileceklerini söylediler.

Emniyet’e bilgi verildi

Şüphelilerin talebini kabul eden Şahin, arkadaşı Mehmet Nariç’i de yanına alarak İstanbul’dan geliyormuş gibi yapıp İzmir’den, dolandırıcılar ise Aydın’dan yola çıktı. Şahin, dolandırıcılarla buluşmadan önce Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yaşananlar hakkında bilgi aktardı.

Tarlada bulduk dediler

Dün saat 14 sıralarında Şevketiye Mahallesi’nde bir araya gelen taraflar, bir süre sohbet etti. Sohbet sırasında şüphelilerden 60 yaşındaki F. P., şahısların annesi olduğunu ve altını da küçük oğlu C. Y.’nin tarlada iş makinesi ile çalışma yaparken şans eseri bulduğunu söyledi.

Daha sonra özel olarak dikilmiş bir torba içinden bir avuç altın çıkarılarak Ferdi Şahin ve arkadaşı Mehmet Nariç’e gösterildi. Yapılan pazarlık sonucunda dolandırıcılar altının tanesini 300 liradan satmayı kabul etti.

Kuyumcuya gösterildi

Pazarlığın ardından Ferdi Şahin ve arkadaşı Mehmet Nariç, bir adet altını alarak kuyumcuya gösterip emin olmak istediklerini söylediler. Dolandırıcılar bu talebi kabul etti.

Kuyumculara göstermiş oldukları altının normal değerinin 720 lira olduğunu öğrenen Şahin ve Nariç, tekrardan buluşma noktasına döndükten sonra operasyon başlatıldı.

Şahin ve Nariç ile birlikte kuyumcudan dönen C. Y., olay yerinden yaklaşık 500 metre ilerde, F. P. ile Ö. Y. ise araç başında gözaltına alındı.

Özel torba diktirmişler

Gözaltına alınan 3 kişi Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Akkent hizmet binasına götürüldü. Şahıslara ait 09 HK 351 plakalı otomobil ise incelenmek üzere çekici ile aynı yere götürüldü.

Arabada inceleme yapan ekipler, özel olarak yapılmış ve bir bölümünde yuvarlak demir parçalarının diğer bölümünde ise altınların yer aldığı bir torba buldu. Torba içinde yaklaşık 25 adet altın ele geçirildi.

Şahısların sorgusu devam ederken, altınların incelenmek üzere Milas Müze Müdürlüğü’ne götürüleceği öğrenildi.

Gazetemizin yayın hazırlıkları tamamlandığı sırada, dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınan şahısların Emniyet’teki işlemleri sürüyordu ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık