Canan Küçükeren Milaslılar’la buluştu

​​​​​​​“GURBETÇİ KARYALILAR”I ANLATTI..

Canan Küçükeren Milaslılar’la buluştu
  • 07 December 2021, Tuesday 9:50

Araştırmacı yazar ve arkeolog Canan Küçükeren Milaslı yurttaşlarla buluştu. Küçükeren, son kitabının imza günü için okurları ve sevenleri ile bir araya geldi.

Milas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Cumartesi günü saat 15.00’de Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda Canan Küçükeren söyleşisi ve imza günü düzenlendi. Milaslı yurttaşların oldukça ilgi gösterdiği etkinlikte Karya Uygarlığı’nın geçmişten bugüne olan yolculuğu ele alındı. Düzenlenen imza gününde son kitabı “Gurbetçi Karialılar” ile okurlarının karşısına çıkan Canan Küçükeren, kitabını ve Karia Uygarlığını anlattığı bir söyleşiyle okurlarına beşinci kitabını tanıtmış oldu.

“Amacım Topraklarımızı Tanıtmak ve Anlamak”

Üzerinde yaşadığımız toprakların zenginliklerine dikkat çekerek bu mirasa mutlaka sahip çıkılması ve korunması gerektiğini vurgulayan Canan Küçükeren, “Benim bu kitapları yazmaktaki gayem biraz olsun üzerinde yaşadığımız toprakları tanımak ve tanıtmak, ona sahip çıkmak ve bu muhteşem mirası genç kuşaklara aktarmak. Bu zengin mirasa biz sahip çıkmadıkça başkaları sahip çıkmakta. Eğer geçmişimize sahip çıkmazsak geleceğimize nasıl sahip çıkacağız.” ifadelerini kullandı.

“Canan Hocamıza Yürekten Teşekkür Ediyorum”

Gerçekleştirilen etkinliği takip eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, düzenlenen söyleşinin ardından bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Tokat, “Araştırmacı arkeolog ve yazar Sayın Canan Küçükeren'in katılımıyla düzenlenen konferans ve imza günü etkinliğimizi tamamladık. Canan Küçükeren hocamıza bu anlamlı etkinlik ve aktardığı bilgilerden ötürü yürekten teşekkür ediyorum. Canan hocamızın Karialıların Mısır, İran ve İsrail’deki izlerinin titizlikle sürüldüğü, büyük zorluklara rağmen yurtdışında müze ve ören yerlerindeki kalıntılara ulaşarak belgelediği Gurbetçi Karialılar kitabı, gerek içeriğindeki araştırma hikayeleri gerekse Karia arkeolojisine sunduğu bilgilerle önemli bir kaynak niteliğinde. Tüm hemşehrilerimizin temin ederek okumasını tavsiye ediyorum.” dedi. Etkinlik, Küçükeren’in kitaplarını imzalaması ve çekilen hatıra fotoğrafı ile noktalandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık