“Canı pahasına üreten tüm çiftçilerimizin günü kutlu olsun”

Pandemi kahramanlarından olan çiftçilerin önemine dikkat çeken Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “Sofralarımızda 3 öğün bir şey eksik olmuyorsa bunu gecesini gündüzüne katan, yağmur çamur demeden, salgın döneminde de canı pahasına çalışan eli öpülesi çiftçilerimize borçluyuz.” diyerek 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı.

“Canı pahasına üreten tüm çiftçilerimizin günü kutlu olsun”

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (İFAB) tarafından alınan kararla, 1984 yılından beri 14 Mayıs tarihinin Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Başkan Atıcı, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını sürecinde sağlıklı gıda ve dengeli beslenmenin ilaç kadar önem kazandığını söyledi ve bu gıdayı üretenlerin çiftçiler olduğuna dikkat çekti.

TÜRK ÇİFTÇİSİ PANDEMİYLE MÜCADELEYE BÜYÜK KATKI SUNDU

Koronavirüsle mücadelenin kahramanlarından birinin de Türk çiftçisi olduğuna vurgu yapan Başkan Atıcı, “Pandemi sürecinde çiftçimiz ülkemiz için üretmeye devam ediyor. Sağlık çalışanlarımız hastanede çiftçilerimiz de tarlada mücadele veriyor. Hem de canı pahasına… Anadolu toprakları ve Türk çiftçisi her türlü gıdayı üretebilecek güçte… Yeter ki üretim desteklensin, altyapı yatırımları ve bilhassa sulama yatırımlarının tamamlansın…” dedi.

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Son 1 yılda tarım sektörünün ve üretimde kendi kendine yeten ülke olmanın ne kadar önemli olduğunun daha iyi anlaşıldığını belirten Başkan Atıcı, gıda zincirinin ilk halkası olan, tarladaki üretimi sağlayan cefakar Türk çiftçisinin 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü kutlayarak şunları kaydetti:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bu gün dünya üzerinde olmayacaktık. Çünkü sofralarımızda 3 öğün bir şey eksik olmuyorsa bunu gecesini gündüzüne katan, yağmur çamur demeden, salgın döneminde de canı pahasına çalışan eli öpülesi çiftçilerimize borçluyuz. Eğer bugün karnımızı doyurduysak, çiftçilerimize teşekkür edelim. Tarlasında, bağında, ahırında, bahçesinde bu zor süreçte üretimi aksatmadan devam eden çiftçilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık