Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Çiftçiler Günü’nde çıkan yangın üzdü….

Milas’a bağlı Bafa Mahallesi’nde geçimini hayvancılıkla sağlayan Galip Bölükbaş’a ait samanlıkta, sabaha karşı henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Çiftçiler Günü’nde çıkan yangın üzdü….

 Yangını fark eden Bölükbaş ailesi ve yakınları, ilk müdahaleyi kendi imkanlarıyla yaptı.

İhbarın ardından hızla olay yerine gelen itfaiye, yangına müdahalede bulundu. Kundaklama ihtimali olduğu öne sürülen yangın, saatler sonra kontrol altına alındı ancak söndürülmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Jandarma ekiplerinin de yangınla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

300 Bin Liralık Ot ve Yem Kullanılamaz Hale Geldi

Yangında, maddi değeri yaklaşık 300 bin lira olan 250 ton arpa paketi, 25 ton yonca paketi ve 2,5 ton hazır yem tamamıyla kullanılamaz hale geldi. Hayvanların dumandan etkilendiği yangında, can kaybı yaşanmaması sevindirdi. 

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Milas Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu ile birlikte Bölükbaş ailesinin zor günüde yanında oldu, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.  

İl Müdürü Barış Saylak, “Bugün Çiftçiler Günü, ama maalesef böylesi anlamlı bir günde çiftçimize büyük kayıp yaşatan yangın hepimizi derinden üzdü. Neyse ki yangında can kaybı yaşanmadı. İl ve İlçe Müdürlüğü olarak çiftçimize destek olmak için gerekli hasar tespit çalışmalarını hızla başlatacağız. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli Beyefendi olaydan haberdar olur olmaz çiftçimizi arayarak, yanında olduğunu belirtmiş geçmiş olsun dileklerini iletmiştir. Galip Bölükbaş ve ailesinin bu zor günüde üzüntüsüne ortak olmak ve destek için buradayız. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, vefakar ve cefakar tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.” diye konuştu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis