Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Cemiyetlerden ortak açıklama

Muğla’daki gazeteci örgütleri, ortak bir açıklama yaparak, sosyal medya üzerinden çeşitli kişi ve kurumları hedef alan bir hesapla ilgili olarak, bu hesabın sorumlularının ortaya çıkarılmasını istediler ve kamuoyunu bu hesaba karşı uyardılar. Dört gazeteciler cemiyeti başkanının ortak imzasıyla yayınlanan açıklama şöyle:

Cemiyetlerden ortak açıklama

“Kamuoyunun dikkatine,

Görevi sadece kamuoyunu doğru bilgilendirmek olan basın kuruluşlarına yapılan saldırıları kabul etmiyoruz.

Kamuoyunda algı yürütme misyonuyla “Dusko Popov” ismiyle açılarak, Muğla’daki kişi, kurum, kuruluş ve siyasi parti temsilcilerini hedef alan paylaşımlarıyla, belli bir amaca hizmet ettiği bariz bir şekilde ortada olan sahte sosyal medya hesabının hedefinde bu defa, Muğla’nın Menteşe ilçesinde yayın hayatını sürdürmekte olan Muğla Gazetesi vardı.

Belli bir anlayışa hizmet ettiği bilinen sahte hesabı yöneten şebeke son olarak, Muğla Gazetesi’ne yönelik çirkin bir paylaşımda bulunmuş, gazeteyi, Türkçe karşılığı “satılık gazete” anlamına gelen “For Sale Newspaper” şeklindeki paylaşımıyla karalamış, bununla da kalmayıp, gazetenin WhatsApp ihbar hattını, bir dönemin cinsel içerikli 900’lü hatlarına çağrışım yaptığı görülmüştür.

Muğla Gazetesi’nin neredeyse tamamına yakını kadın meslektaşlarımızdan oluşmaktadır. Yapılan paylaşım, kadın çalışanlarımız ve ailelerini olduğu kadar, meslek kuruluşlarımız olan bizleri, yönetim kurullarımızı ve meslektaşlarımızı de rahatsız etmiş ve derinden üzmüştür.

Mesleğimizi icra eden basın çalışanları zaten zor şartlar altında görev yaparken, bu şekildeki çirkin yaklaşımlar da, mesleğimizin geldiği nokta anlamında düşündürücüdür.

Her kesimle bir hesap içerisinde oldukları gün gibi aşikar olan bu şebekenin, Muğla kamuoyunda kişi, kurum ve kuruluşları hedef alarak algı yürütmeye çalışıyor olmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Bu sahte hesabın yaptığı paylaşımlarının gerek toplum, gerekse yayın organlarımız nezdinde karşılığı olmadığını, bu hesabı takip eden kim varsa paylaşılanlara itibar etmemesini vurgulamak isteriz.

Bu sahte hesabın yöneticilerinin ortaya çıkarılarak, kamuoyu önünde deşifre edilmesi için gerekli hukuki sürecin başlatıldığını da memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız.     

Bu düşüncelerle, kamu yararını gözetmek ve kamuoyunu doğru bilgilerle habersiz bırakmamaktan başka bir düşüncesi olmayan basın kuruluşlarımıza karşı yürütülen bu tip çirkin algı ve saldırıları şiddetle kınıyor, sadece işini yapmaya çalışan Muğla Gazetesi yönetim ve çalışanları ile tüm yayın kuruluşları ve meslektaşlarımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.  

Kamuoyuna saygılarımızla.

 

 

Süleyman AKBULUT                                                              Cem KAYTAN       

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı             Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı

 

 

 

Osman BAYKUŞ                                                                   H. Seda KÖKTENER

Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı            Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis