CHP 93 yaşında!

Oktay ÇAYIRLI -

CHP 93 yaşında!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla ilçemizde CHP Milas İlçe örgütü tarafından etkinlikler düzenlendi… Atatürk anıtına çelenk sunan CHP’liler daha sonra parti binası önünde toplanarak, kuruluş yıldönümlerini pasta keserek kutladılar…

CHP Milas İlçe örgütü tarafından, partinin kuruluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla dün saat 11’de Atatürk anıtı önünde etkinlik düzenlendi.

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, CHP eski Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz ve Zeynep Mat, Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve muhtarların katıldığı etkinlik, parti çelenginin vekiller, belediye başkanı, başkan yardımcıları parti yöneticileri tarafından Atatürk anıtına konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın seslendirilmesinin ardından anıt önündeki tören sona erdi.

Etkinliğin ikinci bölümü Arastapark’ta bulunan parti binası önünde başladı. Burada partililerin katılımıyla pasta kesildi. Pasta kesimi öncesinde CHP Milas İlçe Gençlik Kolları Başkanı Akansu Özgül, CHP Milas Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz ve CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

İlçe Başkanı Özcan yaptığı konuşmada; “Bugün kuruluşumuzun onur ve gururunu yaşadığımız partimizin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 93’üncü yıldönümü için bir aradayız. Bu büyük buluşmaya hepiniz hoş geldiniz. Kuvva-i milliyenin devamı ve onun ruhuyla kurtuluş savaşının mimarı olan partimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan ve bizi bu onura eriştiren Türkiye’nin en köklü partisi olma şerefine de eriştirmiştir. Kurulduğumuz günden bugüne neredeyse bir asra yakın zamandır demokrasi, çağdaşlık ve aydınlık bir Türkiye’nin mimarı ve bu değerlerin uygulayıcısı olarak mücadele veriyoruz. Genel Başkanımız ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal, gericiliğe, ümmet toplumuna karşı cumhuriyetimizi kurmuş, emperyalist güçlerin işgalci anlaşması sevr-e karşı Lozan anlaşmasını İsmet Paşa imzalamış ve 93 yıllık bir geçmişe sahip olan partimiz bu ve bunun gibi büyük kararların uygulayıcısı olmuştur. Büyük Önderin, ‘Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir sözlerinin üzerimizdeki sorumluluğu çok fazladır. O yüzden bundan sonra daha fazla çalışarak mücadele ederek hem partimizi iktidara taşıyacak hem de ülkemizdeki gerici, faşist zihniyeti yok edecek ve bize öğretilen gerçek Mustafa Kemal demokrasisini ülkemize tekrar kavuşturacağız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından parti logosunun üzerinde yeraldığı pastanın kesimi yapılarak, katılımcılara ikram edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık