‘CHP, 93 yıldır Demokrasi nöbetinde!”

​ÖNDER Haber -

‘CHP, 93 yıldır Demokrasi nöbetinde!”

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, yerel basında kendisi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü “15 Temmuz darbe girişimi sonrası sessiz kaldıkları”nı öne süren ve demokrasiye sahip çıkmaya davet eden AKP Büyükşehir Belediyesi Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Gültekin Akça ve bazı köşe yazarlarına verdiği yanıtta, “Bu açıklamaları yapanlar İstanbul Taksim’e, Gezi Parkı sürecine iyi bakmalıdır” deyip ekledi: “Bizler bu arkadaşları ellerinde Türk bayrakları ile meydanlarda görmekten çok mutluyuz, çünkü aynı arkadaşlar hükümetleri tarafından kısıtlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda meydanlarda ne yazık ki yoktular” dedi.

CHP Muğla İl Başkanlığı’ndan yapılan, İl Başkanı Mürsel Alban imzalı açıklama şöyle ...

“CHP, 93 yıldır Demokrasi nöbetinde”

15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminde ülkemiz çok kritik bir süreçten geçmiş, devlet mekanizması içerisinde yuvalanmasına izin verilen yapıların ne kadar tehlikeli olduğunu bütün milletimiz bizzat yaşamıştır.

Daha önce de darbe dönemleri yaşayan Türk milleti, bu sefer topyekün tek yürek olarak darbeye-darbecilere karşı çıkmış, demokrasisine, cumhuriyetine, parlamenter sistemine sahip çıkmıştır.

Uzun yıllardan beri devletin kurumlarına sızmış, ‘ne istediler de vermedik’ anlayışı ile devletin birçok kadrolarına yerleştirilen, beraber yürüdükleri yol bitince yöntem değiştiren hainler 248 vatandaşımızı kaybetmemize, binlerce vatandaşımızın yaralanmasına sebep olmuştur.

Tam bu noktada demokrasinin vatandaşlara verdiği gücü hatırlayanlar demokrasinin araç değil amaç olduğunu belki de ilk defa kavrayanlar herkesi meydanlara çağırmış, birçok vatandaşımız da haklı olarak Türk bayrakları ile demokrasi nöbetine koşmuştur.

“Bu açıklamaları yapanlar İstanbul Taksim’e, Gezi Parkı sürecine iyi bakmalıdır”

29 Ekim 1923’de Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve ülkemize demokrasiyi, özgürlükleri, insan haklarını getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde 93 yıldır ilerliyoruz. Gerek hükümet gerek muhalefet olarak 93 yıldır bu ilkelere, demokrasimize, cumhuriyetimize, değerlerine sahip çıkıyoruz. Muğla’da bazı basın yayın organlarında CHP İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın meydanlarda olmadığını iddia edenler İstanbul Taksim’de yapılan Cumhuriyet ve demokrasi yürüyüşüne iyi bakmalıdır. Siyasi hayatlarında ilk defa vatandaşları demokrasi nöbeti için meydanlara çağıranlar Gezi Parkı sürecine iyi bakmalıdır. Bizler bu arkadaşları ellerinde Türk bayrakları ile meydanlarda görmekten çok mutluyuz, çünkü aynı arkadaşlar hükümetleri tarafından kısıtlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda meydanlarda ne yazık ki yoktular.

Türk milleti olarak normalleşmeye, birlik ve beraberliğe her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” sözlerinden ders alınmalı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine, birleştirici unsurlarına dönülmelidir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık