CHP Gençlik Kolları’ndan 19 Mayıs Mesajı

CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayarak, 19 Mayıs’ın ruhuna uygun şekilde, mücadele edeceklerini belirtti.

CHP Gençlik Kolları’ndan 19 Mayıs Mesajı

Perçin’in mesajı şöyle:

“Bugün Kurtuluş savaşımızın başladığı gün olarak kabul edilen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızın 100. yılı.

Ulusal  Kurtuluş  Savaşımızın ilk  adımı  olan 19 MAYIS 1919 tarihi dünyada başarıya  ulaşmış, emperyalistlere karşı mücadelenin başlangıç noktası olmuştur.

19 Mayıs 1919’da ulusal mücadeleyi başlatan önderimiz Mustafa Kemal Atatürk "Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz... Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" söylemiyle, umudun biz gençlerde olduğunu görmüş, gençliğe güvenmiş ve cesaret vermiştir.

Bugün geldiğimiz noktada, ülkemizdeki her şeyin tek tipleştirildiği, demokrasinin yok edildiği, her gün otoriter ve totaliter bir tek adam yönetimine bir adım daha yaklaşıldığı inkar edilemez bir gerçektir.
Yıllardır dile getirdiğimiz laik bir eğitim, katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi, bağımsız ve tarafsız bir yargı, ulaşılabilir bir adalet, hukukun üstünlüğü ve sosyal devlet ilkesine bağlı bir Cumhuriyet isteğimizin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Çünkü bu ülke tüm toprakları, tüm fabrikaları emperyalistlere parsel parsel satanların değil, üreten, alınteri döken, bir karış toprağını korumak adına mücadele verenlerindir.

Yani kısacası Mustafa Kemal’in gençliğinindir.

Amacımız, şimdiye kadar bizlere unutturulmak istenen Gazi Mustafa Kemal’in yaktığı Cumhuriyet meşalesini daha da alevlendirerek, geleceğimize, ülkemize, değerlerimize sahip çıkmak ve onları yaşatmak olacaktır.”

Çünkü bizler 1919 ruhuyla, kuvayi milliye ruhuyla, kurtuluşa kadar mücadele edeceğimize söz veriyoruz…
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık