CHP Hizan İlçe Başkanı’ndan açıklama var..

Bilindiği gibi, geçtiğimiz hafta Muğla basını, geçtiğimiz yıl Muğla’da meydana gelen Pınar Gültekin cinayeti haberleri ile doluydu. Cinayetten yaklaşık 6 ay sonra başlayan Pınar Gültekin davasının 4 Ocak’ta yapılacak duruşması öncesi, Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge’nin köşe yazısındaki iddia, Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin’in, kendisini arayan bir CHP Muğla Milletvekili’nin davadan vazgeçmeleri yönünde baskı yaptığı iddiasını dile getirmişti. Babanın ismi 4 Ocak’taki mahkeme sırasında açıklayacağı belirtiliyordu.

CHP Hizan İlçe Başkanı’ndan açıklama var..
  • 20 January 2021, Wednesday 10:17

Bu iddia, bir bomba gibi düştü Muğla kamuoyunun üstüne.. Hemen ertesinde, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, parti yöneticileri ve diğer milletvekili arkadaşlarıyla yaptıkları görüşmeler sonrasında, baba Sıddık Gültekin’i telefonla arayan tek kişinin kendisi olduğunun anlaşıldığını belirterek, bir açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini belirtmişti. Girgin, kendisinin, aslında Bitlis Hizan’lı olan Pınar Gültekin’in cenazesi sonrasında, baba Sıddık Gültekin’I telefonla arayarak taziye dileklerini ilettiğini, başkaca bir şey söylemediğini, 6 ay önceki bu telefon görüşmesi sonrasında da bu şahısla ne telefonla, ne yüz yüze, ne de başkaları aracılığıyla hiçbir teması olmadığını belirterek, “6 ay sonra bu iddia nereden çıktı” diye sormuştu. Girgin, ayrıca, Muğla Milletvekili olarak, sadece baba Sıddık Gültekin’I değil, cenaze töreni gününde Bitlis CHP İl Başkanı ve Hizan CHP İlçe Başkanı’nı da arayarak, telefonla taziye dileklerini ilettiğini belirtmişti. Telefon görüşmelerine dair HTS kayıtlarını istediğini de belirten Girgin, konuşmaların içeriğinin de açıklanması halinde söylediklerinin doğru olduğunun anlaşılacağını belirtmiş ve en ufak bir teknik kanıt bulunması halinde sadece CHP’den değil, milletvekilliğinden de istifa edeceğini açıklamıştı.

Tam da bu sıralarda, Sıddık Gültekin, 4 Ocak duruşması öncesinde, kendisini arayan milletvekilinin Süleyman Girgin olduğunu belirtmiş, ama davadan vazgeçmesini istemediğini, ancak aileyi rahat bırakmalarını istediğini söylemişti. Gültekin, ayrıca, sadece milletvekilinin değil, ilçe başkanının da kendisini defalarca arayarak davadan vazgeçmeleri konusunda baskı yaptığını da belirtmişti. Tam da bu sıralarda, CHP ilçe başkanının görevden alındığı açıklanınca, herkes gibi biz de, CHP Hizan ilçe başkanının bu açıklamalar nedeniyle mi görevden alındığını kendi kendimize sormuştuk.

Bunun üzerine CHP Hizan ilçe başkanının konuyla ilgili bir açıklaması olup olmadığını araştırdık. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca’yı arayarak, Federasyonumuzun Bitlis Gazeteciler Cemiyeti ile bağlantısı olup olmadığını sorduk. Yılmaz Bey, bize, Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’nin federasyonumuzun üyesi olduğunu söyleyerek, Cemiyet Başkanının telefonunu gönderdi. Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Yüzer’i aradık ve durumu anlatarak, görevden alınan CHP Hizan İlçe Başkanı’na ulaşmak istediğimizi, bize telefonunu bulup bulamayacağını sorduk. O da, ilçe başkanının görevden alınmasının cinayet olayı konusundaki gelişmelerle ilgisi olmadığını, o sırada sadece Hizan değil, Bitlis’teki 5 ilçe başkanının görevden alındığını, CHP Bitlis İl Başkanı ile bu ilçe başkanları arasında başka konularda gerginlik olduğunu belirtti ve ‘ben size telefonunu bulup ulaştırayım’ dedi.

İki gün sonra telefon numarasını bulup gönderdi. Görevden alınan CHP Hizan İlçe Başkanı Aydın Sadak’ı aradık. Kendimizi tanıtıp, konuyu anlattık ve kendisinin bu konuda söyleyecekleri olup olmadığını sorduk.

Özetle, kendisinin görevden alınmasının bu konuyla ilgili değil, Bitlis il başkanı ile aralarındaki tartışmalar nedeniyle olduğunu belirterek, sadece kendisinin değil, birkaç gün once 3 ilçe başkanının ve sonra da Hizan ve Tatvan ilçe başkanlarının görevden alındığını belirtti. Kendisinin, Hizanlı olmasına karşın Sıddık Gültekin’i tanımadığını, zaten Hizan’da değil İstanbul’da oturduğunu sonradan öğrendiğini belirterek, Muğla Milletvekilimiz Süleyman Girgin’in kendisini taziye için aradığını belirtti. Milletvekilinin il başkanı ve kızın babasını da taziye için aradığını bu telefon görüşmesinde öğrendiğini belirtti. Kendisinin de kızın babasını taziye için telefonla aradığını ve taziyelerini ilettiğini, bundan sonra kendisiyle, telefonla ya da yüz yüze vb. bir temasının olmadığını belirtti. “Ben Milletvekili Süleyman Bey’i de tanımam. Taziye için telefonla arayınca tanıştım. Bu Sıddık Gültekin Süleyman Bey ve benim hakkımda nasıl böyle şeyler söyler, anlayamadım” dedi.

Kendisine, Sıddık Gültekin’in açıklamaları sonrasında, konuyla ilgili herhangi bir açıklaması olup olmadığını sorduk. “Var” dedi. “Ben beni arayan birkaç gazeteciye bunları gönderdim, ama galiba kimse yayınlamadı” dedi. Konuyla ilgili olarak CHP Genel Merkez yöneticilerine de ulaşmaya çalıştığını, ama ulaşamadığını belirten Aydın Sadak, belli ki, Bitlis’teki parti içi çalkantılarla fazlaca meşguldü ve bunları anlatmaya koyuldu. Ancak, bunların bizi ilgilendirmediğini belirterek, söyleyeceklerini haber yapacağımızı belirttik. Yaptığı açıklamayı bize de gönderip gönderemeyeceğini sorduk, gönderdi.

Dolayısıyla, CHP Hizan İlçe Başkanının görevden alınmasının ardında, baba Sıddık Gültekin’in iddiaları değil, parti içi çekişmeler olduğu da bu vesileyle netleşmiş oldu.

Görevden alınmış eski CHP Hizan İlçe Başkanı Aydın Sadak’ın bize de gönderdiği açıklaması ise aynen şöyle: “Muğla’da vahşi bir cinayete kurban giden Pınar Gültekin’in, babası Sıddık Gültekin’in basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamalarda ne yazık ki ismimi de zikr etmiş ve aslı olmayan gerçek dışı konulardan bahsetmiştir. Ben kesinlikle,Pınar Gültekin’in taziyesinden 20 gün sonra, Sıddık Gültekin ile görüşmek için hiç bir akrabası ve arkadaşını aracı olarak kullanmamışım ve kendisi ile görüşmemişim. Muğla milletvekilimiz Süleyman Girgin, kesinlikle Pınar Gültekin’in  davası ile ilgili beni arayıp, Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin ile görüşme ve bu konu ile ilgili arabulucu olmamı yönünde bir talebi olmamıştır. Zira bu konu ile de ilgili Muğla Milletvekilimiz Süleyman Girgin adına, Sıddık Gültekin ile bir görüşmem de olmamıştır. Sıddık Gültekin’in, basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamalar asılsız olup, kesin bir dil ile red ediyorum. Yasal haklarımı saklı tutmak kaydı ile kamuoyuna bu açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur. Saygılarımla.

Aydın Sadak

CHP Hizan İlçe Başkanı”

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık