Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe: Öğrenci Taşıması İle UKOME’nin Hiç Bir İlgisi Yok

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, yazılı bir açıklama yaparak, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, birçok yerden öğrenci taşımasının yapılamamasının UKOME’nin kararı nedeniyle olduğu açıklamasını yalanladı. Göktepe’nin açıklaması şöyle:

CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe:  Öğrenci Taşıması İle UKOME’nin Hiç Bir İlgisi Yok
  • 24 September 2019, Tuesday 17:38

“Muğla’mızın 13 ilçesi 569 mahallesi bulunmaktadır. 2014 yılında Muğlamız Büyükşehir Belediyesi olmuş, birçok bütüncül hizmet yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir. Bu hizmetlerin içinde okullara belediye otobüsleri ile öğrenci taşınması yoktur.

İktidarları döneminde tarımdan, eğitim sistemine, adaletten komşularla ilişkilere kadar her şeyi eline yüzüne bulaştıran, bereketli tarım topraklarına sahip Muğlamızda ve ülkemiz genelinde bu toprakları neredeyse 17 yıldır nadasa bırakmamıza sebep olan AKP, hizmet ve siyaset üretemeyince, hizmet üreten, vatandaşların desteğini alan partimizin belediyelerine asılsız haberlerle saldırmakta, vatandaşlarımızın kafasını karıştırmaya çalışmaktadır. Milasımızda bir AKP milletvekili çıkıp kendi basınımızı kuracağız diyebiliyorsa içinde bulundukları durumun ne kadar vahim olduğu anlaşılmaktadır. Ulusal anlamda birçok gazeteyi kendilerine hizmet eder, emir eri konumuna getiren şimdi de yerel basında tek ses olmak isteyen AKP iktidarda son günlerini yaşamakta, giderayak da her yere fütursuzca saldırmaktadır.

Milas’ımızın Bafa, Ören, Selimiye, Güllük, Beçin, Menteş ve Boğaziçi Mahalleleri’nde okuyan 931 öğrencimiz için “ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü UKOME yüzünden ihale yapamadı” iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Muğlamızın 13 ilçesi 569 mahallesi bulunmaktadır ve öğrencilerin okula taşınması ile UKOME’nin herhangi bir kararı bulunmamaktadır. Ayrıca UKOME sadece Büyükşehir Belediyesi personelinden değil Muğla genelinde görev yapan kurumların temsilcilerinden oluşmaktadır. UKOME öğrencilerimizin güvenle taşınması için sadece görüş bildirmiştir. Ayrıca öğrenci servisleri Muğla Büyükşehir’in hizmeti sayesinde kameralarla izlenmekte, ailelere mesajla bilgi veren sistemle öğrencilerimizin güvenliği için çalışmaktadır.

AKP politikalarına, açıklamalarına, söylemlerine vatandaşlarımızın güveninin kalmadığı bir dönemde böyle bir açıklama yapan Milas AKP ilçe başkanını vatandaşlarımıza gerçeği açıklamaya davet ediyor, AKP kendi basınını kuruncaya kadar vatandaşlarımızın doğru bilgiyi gerçekten alın teri ile çalışan büyük mücadeleler veren basın emekçilerimizden alacağını bilmesini istiyorum.

Muğla Büyükşehir Belediye’mizin konuyla ilgili açıklamasını da vatandaşlarımızın tekrar okuması için aynen aktarıyorum; “Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatında; büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde toplu taşıma araçları kapasitesinin öğrenciler için yetersiz, sefer saatlerinin uygun olmaması durumlarında İl değerlendirme komisyonunun kararı ve Valilik onayı ile 2020 – 2021 eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar taşıma yoluyla eğitime erişim hizmeti verilmeye devam edilebileceği belirtilmiştir.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, otobüslerimizin kapasite ve sefer saatlerinin uygun olmadığı otobüslerin güvenlikli öğrenci paketli olmadığı bu nedenle geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin “S” plakalı araçlarla güvenli bir şekilde taşınması yönünde Büyükşehir Belediyemizce yazılı olarak görüş bildirilmiştir.

Ayrıca öğrencilerin Belediye otobüsleri ile taşınması ile ilgili herhangi bir UKOME Kararı bulunmamaktadır.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis