CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya: “UĞUR MUMCU ÖLÜMSÜZDÜR”

24 Ocak günü Atapark’ta ADD Milas Şubesi’nce düzenlenen etkinliğe rahatsızlığı nedeniyle katılamayan CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaparak, şunları belirtti:

CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya: “UĞUR MUMCU ÖLÜMSÜZDÜR”
  • 25 January 2023, Wednesday 12:41

“Devrim şehitlerimizden Uğur Mumcunun ölüm yıldönümünde onun, düşüncelerinin ve halkına olan sevgisinin önünde saygıyla eğiliyorum.

Uğur Mumcu düşüncelerinden ödün vermeden, yaşadığı gibi düşünmeyip, düşündüğü gibi yaşayabilen Cumhuriyet devrimlerininin yılmaz savunucusu, devrimci kelimesinin en güzel karşılığı olmuş kişilerdendir.

Onu öldürenler, yok ettiklerini sandılar ama geçen zaman gösterdiki, ne Uğur Mumcuydu ölen nede düşünceleriydi yok edilen.

Kar topuydu yuvarladıkları bayır aşağı, çığ yarattıklarının yeni yeni farkına varıyorlar, ne ilkdi öldürdükleri ne de son olacaktı ama düşünceleri, devrimci kişilikleri mirastı gençliğe, şimdi korktukları gençlik işte bu gençlik, oy vermesinler diye sınavların olduğu tarihe seçim günü belirledikleri, gümbür gümbür gelen gençliktir Uğur Mumcu'yu yok etmek isterken karşılarında çığ gibi büyüyen ve büyüyecek olan gençlik.

Sen ve senin gibi yüreğinin ateşiyle karanlıkları aydınlatacak olan düşünürlerimiz, şairlerimiz, ozanlarımız, yazarlarımız, senin bu anma etkinliğinde seni ve bu uğurda can vermiş tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyorum, düşünceleriniz, yolumuzdaki karanlıkların meşalesidir. Saygı ve Özlemle….”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık