CHP Kadın Kolları ve CKD’den ortak açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şubesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

CHP Kadın Kolları ve CKD’den ortak açıklama
  • 27 November 2019, Wednesday 9:48

CHP Milas Kadın Kolları ve CKD Milas Şubesi üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla Arastapark’ta bir araya geldi. Kadına yönelik şiddeti vurgulayan pankartlar eşliğinde birer açıklama gerçekleştiren üyeler, “Bir kişi daha eksilmemek için mücadele edeceğiz.” dedi. Basın açıklamasına ayrıca, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe ile çok sayıda parti mensubu katıldı.
Basın açıklamasında ilk konuşmayı CHP Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz yaptı. 2019’un ilk 10 ayında 383 kadının öldürüldüğünü belirten Naz, bu sayının sadece medyaya yansıyan rakamlar olduğunu ve devletin kadını korumadığını, bu yüzden de kadın cinayetlerinin politik olduğunu söyledi. Naz, “Evde, sokakta, toplumsal yaşamda bizleri yok saymak için her gün yeni bir saldırı ile karşımıza çıkanlar umutlanmasın. Kadınlar dün haklarını almak için nasıl meydanları boş bırakmadılarsa bugün de meydanlarda olacak. Biz, eşitsizliğe fıtratından diyenlere, sokaklarda yürümemizi ve kahkaha atmamızı iffetsizlik sayanlara, uğradığımız taciz ve tecavüzü etek boyumuzla ölçmek isteyenlere, cinsel yönelimlerimize ve kimliğimize göre ölümü reva görenlere, tecavüzde rıza arayanlara karşı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz! Kadınlar için yaşamsal olan 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamamak için her yolu deneyenler karşılarında dayanışmamızın gücünü bulacak! Biliyoruz yolumuz uzun. Ama inanıyoruz ki mücadeleyi büyüttükçe yarınlarımız daha özgür olacak. Ve bugün 2019’un Türkiye’sinde bütün değerleri ile yağmalanmış bu memlekette, intihar haberlerinin, krizin, savaşın, hayatlarımızı ve haklarımızı hedef alan yasa tasarılarının ve artarak devam eden kadın ölümlerinin ortasında, 25 Kasım’ı Emine Bulut’un son sözleriyle anıyoruz: ‘Ölmek istemiyorum’. Gücümüzü Bolivya’dan, Şili’den, Beyrut’tan ve Türkiye’nin 81 ilinden alarak haykırıyoruz: Biz kadınlar, içine tıkmaya çalıştığınız kalıplara sığmayacağız. Yaşamımıza ve haklarımıza sahip çıkacağız. Bize biçtiğiniz roller için değil, hak ettiğimiz yaşam için var olmaya devam edeceğiz. Şiddete karşı kararlı duruşumuz, yetecek bu şiddet kültürünü değiştirmeye, yok etmeye…” ifadelerini kullandı.

ÇÖLLÜOĞLU: “MÜCADELE DEVAM ETMEKTE”
Açıklamanın ikinci kısmında ise Cumhuriyet Kadınları Derneği Milas Şube Başkanı Nurgül Çöllüoğlu konuştu. Çöllüoğlu, “1960 yılında özgürlük ve eşit yaşam için Dominik Cumhuriyetinde Mirabel kardeşler tarafından verilen özgürlük ve yaşam mücadelesi bugün hala devam etmektedir. Emine Bulut, Şule Çat, Merve Ünal, Müzeyyen Boylu ve isimlerini sayamadığımız kadar mağdur edilen daha nice canlar ve son olarak da Muğlalı Güleda Cankel yüreğimizi yakmaya devam etmekte. Resmi olmayan verilere göre 2019’un ilk on ayında 284 kadın öldürüldü. Yargıya intikal eden kadına yönelik şiddet, cinayet, taciz ve cinsel saldırı dosyalarında etkili soruşturmaların, artan kadın cinayet davalarında halen haksız tahrik ya da iyi hal indirimlerinin failleri cesaretlendirici şekilde uygulandığını görüyoruz.” dedi.
Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak Türkiye’nin kuruluş felsefesinin ve gayesinin bilincinde olduklarını söyleyen Çöllüoğlu, “Ülkemizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün devrimlerinin en önemli sac ayaklarından birinin mutlak kadın erkek eşitliği olduğunun sorumluluğu taşıyan kadın onurunu artırmak için var gücümüzle mücadele edeceğimizi bildiririz.” ifadelerini kullandı.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık