CHP milletvekili Girgin’den Bakanlıklara Muğla soruları;

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM’de verdiği yazılı soru önergeleriyle Sağlık bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı,  Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, son 5 yılda Muğla iline yıllara göre proje ve bakanlık bazında ne kadar yatırım yapıldığını, yapılan yatırımların sektörel bazda dağılımları ile ilçelere göre dağılımlarını sordu.

CHP milletvekili Girgin’den Bakanlıklara Muğla soruları;

Girgin ayrıca son 5 yılda Muğla’dan Genel Bütçeye ne kadar vergi geliri gittiğini de Hazine ve Maliye Bakanlığına sordu.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin yaptığı açıklamayla; “Muğla İl’imiz 13 bin 250 km kare yüzölçümüyle neredeyse İstanbul’un 2,5 katı büyüklüğündedir. Yaz nüfusu neredeyse 5 milyona dayanmakta, Muğla Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz bu nüfusa hizmet etmekte, çöpünü toplamakta, ihtiyaçlarını karşılamakta ve hizmet üretmektedir.

İller bankasından yaz nüfusuna göre destek alınması gerekirken bu da gözetilmemekte ve hatta iller bankasına yatırılan aidatın bile altında kredi alınabilmektedir.

Diğer yandan Muğla'da ticaret yapan büyük işletmelerin merkezinin başka büyükşehirlerde olması ve vergi gelirlerinin Muğla içinde kalmamasından dolayı Büyükşehir Yasası gereği alması gereken yüzde 6'lık payı da alamayan İl’imiz genel bütçeye yaptığı katkının karşılığını alamamaktadır.’’ diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin yaptığı açıklamayla; “Hangi bakanlıkların Muğlamızda nereye neler yaptığını gerçekten bilmiyoruz. Ancak Muğla’nın genel bütçeye yaptığı katkının karşılığını alamadığını biliyoruz.

Amiyane tabirle Muğla, genel bütçeye aktardığı gelir bakımından altın yumurtlayan tavuk.

Buna karşın merkezi bütçe tarafından yapılması gereken bazı yatırımların özellikle turizm bakanlığı tarafından yapılması gereken yatırımların Dünya Bankası kredileriyle yapılmak durumunda kalınması Muğlalıya haksız bir yük olarak intikal etmektedir.’’ dedi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık