Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP Milletvekili Mürsel Alban: “BAKAN DAMAT HAYAL ALEMİNDE YAŞIYOR”

CHP Milletvekili Mürsel Alban: “BAKAN DAMAT HAYAL ALEMİNDE YAŞIYOR”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2020 Bütçe sunumunda yaptığı konuşmayı eleştirerek, “Daha bugün iki köklü şirketten biri faaliyetlerini durdurdu, diğeri ise çok sayıda işçi çıkaracağını açıkladı. Bakan ise pembe tablo çizmeye devam ediyor. Damat kendini, hayal aleminde yaşayan bir masal kahramanı sanıyor” dedi. 
BIÇAK KEMİĞİ DELDİ
Bakan Albayrak’ın komisyondaki bütçe sunumunda hala “işsizlik ve enflasyon düşme eğilimine girdi” demesini komik ötesi bir durum olarak nitelendiren Alban, köklü şirketlerin birer birer sallandığını, kiminin faaliyetlerini askıya aldığını, kiminin ise çok sayıda işçi çıkaracağını ilan ettiğini kaydetti. 
Atlas Jet’in 21 Aralık’a kadar faaliyetlerini durduğunu ve köklü tekstil şirketi Sarar firmasının çok sayıda işçi çıkaracağını açıkladığını hatırlatan CHP’li Alban, “Hem şirketler düzeyinde hem de halk tabanında artık bıçak kemiği deldi geçti. Kimsenin dayanacak gücü kalmadı” dedi. 
AĞLANACAK DURUMA GÜLÜYORLAR
Resmi veri ve istatistiklerin masa başında kurgulandığı, kurumsal ekonomi yazarlarının bile tehdit edildiği baskıcı bir ekonomi yönetiminin var olduğunu öne süren Alban, “kötü karnenin üzerindeki notları düzeltmeye çalışan öğrenci gibi rakamlarla oynuyorlar. Artık TÜİK’e kimsenin güveni kalmadı. Enflasyon tek, zamlar çift rakam geliyor. Ağlanacak hallerine gülüyorlar” dedi. 
ESNAF PERİŞAN ÇİFTÇİ ÇARESİZ
Çiftçinin maliyetler nedeniyle topraktan uzaklaştığını vurgulayan Alban, ülke genelinde 700 bin çiftçinin üretimden koptuğunu söyledi. Gıda fiyatlarının toplamda yüzde 54 arttığını belirten Alban, en yüksek gelire sahip yüzde 20’nin payı artarken, en düşük gelire sahip yüzde 20’nin payının azaldığını ifade etti. 
Son zamanlarda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı parlatma çabasının giderek artığının dikkatlerden kaçmadığını belirten Alban, günde iki ilde konuşma yapıp hemen her hafta kamuoyunun karşısına çıkmaya başlamasının ekonomideki kötü durumu düzeltmeyeceğini ifade etti. 


 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis