Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP Milletvekili Mürsel Alban: EMEK DÜŞMANI HER YÖNETİM ÇÖKMEYE MAHKUMDUR

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili bir açıklama yayınladı.

CHP Milletvekili Mürsel Alban:  EMEK DÜŞMANI HER YÖNETİM ÇÖKMEYE MAHKUMDUR

Alban açıklamasında şunları kaydetti:

“AKP/Tayyip Erdoğan yönetiminde 1 Mayıs’a, işçilerin sorunlarının katlanarak çoğaldığı, iş cinayetlerinin sürekli arttığı, önlemlerin alınmadığı,  yılların birikmiş sorunlarının bütün emekçileri kuşattığı, işçi haklarını daha da kısıtlayacak politikaların zorla dayatıldığı, sendikaların büyük tehdit olarak görüldüğü bir ortamda giriyoruz.

Yoksulluk adım adım bir kanser gibi toplumun hücrelerine yayılmakta, insanlarımızı her geçen gün umutsuzluk dalgaları sarmakta, sosyal devlet gün be gün yok olmaktadır.

Üretim ekonomisini desteklemek ve yeni istihdam alanları açmak yerine, işçinin kazanılmış haklarına dahi göz diken politikalar geliştiren AKP /Tayyip Erdoğan yönetimi,ekonomik krizden kurtulmanın yolunu, işçilerin verilmiş haklarını gasp etmekle aramaktadır. Bu aciz arayışlar da gösteriyor ki, AKP/Tayyip Erdoğan yönetimi artık yolun sonundadır. Çıkmaz sokakta, duvara karşı yürümektedir.

İçinde bulunduğumuz krizden çıkmanın tek ve kesin çıkış yolu üretim ekonomisine geçiştir. Bu nedenle üretimi yapan emekçilerin ekonomik durumlarının düzeltilmesi ve her alanda güvenliklerinin sağlanması tek çözümdür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sosyal adalet üzerine kurulu ve planlı ekonomik anlayışı ülkemizin önünü açacaktır.

1 Mayıs`ta mücadeleyi sahiplenmeyi ve güçlendirmeyi, hep birlikte işçinin hakkının yenemeyeceğini, emeğe saygının gereğini haykırmak istiyoruz. İşçilerin mücadelesinin ortak olduğunu ve emekçilerimizle birlikteAKP yönetiminin yaptığı haksız, hukuksuz politikalarakarşı güçlü bir set oluşabileceğini göstermek istiyoruz.

Bu duygularla,  tüm çalışanlarımızın, emeği ve alın teri ile kazananların 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele gününü içtenlikle kutlar, bu anlamlı günün, çalışanların haklarına katkılar sağlamasını, birlik, kardeşlik, barış içinde bayram coşkusuyla yaşanmasını dilerim.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis