CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu; “İki yüzlü AKP politikalarından ve politikacılarından bu ülke sıkıldı.”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclisinde yaşanan önerge polemiğini AKP’lilerin terör örgütü PKK propagandasına dönüştürdüğünü söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu her seçim döneminde terör örgütü üyelerini siyasi propaganda malzemesi yapan AKP politikalarından ve politikacılarından bu milletin sıkıldığını ve yorulduğunu belirtti.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu;  “İki yüzlü AKP politikalarından ve politikacılarından bu ülke sıkıldı.”

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti ne yazık ki 17 yıldır tarih, tarım, ekonomiyi kendi doğrularına göre şekillendirmeye çalışan, gerçekleri yandaş medya kanalları ile olduğu gibi saptıran, terör örgütlerini seçim dönemlerinde siyasi propaganda malzemesi olarak kullanan bir iktidar tarafından yönetilmektedir. Bunun son örneğini ne yazık ki Eylül ayı Büyükşehir Meclisi’nde yaşadık ve deneyimledik. 12 Eylül ile ilgili önergeleri kabul edilen, orman yangınları ile ilgili iki önerge teklifini reddederek kendi önergelerinde ısrar eden AKP grubu Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar tarafından kesin olarak açıklanmayan durumla ilgili Büyükşehir Meclisi’ni zor durumda bırakmak için ısrarcı olmuşlardır. Büyükşehir meclisi üyelerinin her birinin PKK terör örgütünü kınamaları, orman yangınlarının araştırılması ile ilgili önerilerini reddeden AKP grubu kendi istedikleri meclisten çıkmayınca tarih konusunda daha önceden yanlış açıklamaları meşhur il başkanlarına basın açıklaması yaptırmışlardır.

'Cumhuriyet kurulurken bu millet hiçbir bedel ödememiştir' diye açıklaması ile meşhur il başkanı ‘Muğla Büyükşehir meclisi PKK’yı kınayamamıştır’ diye basın açıklaması yaparak, hem Muğlalı hemşehrilerini temsil eden meclisi zor durumda bırakmayı amaçlamış, hem de iki yüzlü AKP politikalarının bir yenisini daha sergilemiştir. PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın mektubunu yerel seçimlerde okutan ve kırmızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan’ı yine oyları düşünce yerel seçimler öncesi devletin televizyonuna çıkaran AKP, partimizi ve temsil ettiğimiz vatandaşlarımızı hain PKK terör örgütü ile aynı cümle içinde kullanma hadsizliğini göstermiştir. Açılım süreci, Habur rezaleti, Ankara’ya sözde bayrağı çektiren AKP ve onun tarih konusunda bütünlemeye kalan İl Başkanı’nı son kez uyarıyoruz.

Oylarınız her düştüğünde terör örgütlerine değil milletine sarılınız. Yerel seçimlerde yenilen pehlivan güreşe doymaz edasıyla size minderi dar eden CHP ilk genel seçimlerde sırtınızı yere getirecek ve halkın hür iradesi iktidar olacaktır. Bu millet iki yüzlü politikalarınızdan, bir gün ak dediğinize öbür gün kara demenizden, ‘Esad kardeşim, Esed düşman’ politikalarınızdan, açılımınızdan sıkıldı ve yoruldu.

Muğla’da ve ülkemizde çıkan orman yangınları hepimizin yüreğini yakarken yangın söndürme uçaklarını hangarlarda çürüten, yandaş firmalara yangın söndürme helikopterleri için milyonlar ödeyen, 17 yıldır iktidarları döneminde çıkan orman yangınlarından sonra yanan alanları imara açan, otellere izin veren AKP hükümetleri değil midir? Yangınların kesin çıkış nedenini ya da terör bağlantısını ispatlayın, gelin hep birlikte, oy birliği ile kınayalım. Millette güven duygusu bırakmayan AKP ve politikacılarını sağ duyuya ve iki yüzlü politikalar yerine milleti birleştiren politikalar üretmeye davet ediyorum. AKP Muğla il başkanını da açılım sürecinde kendi partililerinin PKK terör örgütü ele başı hakkında yaptığı açıklamaları tekrar okumaya davet ediyorum. Yoksa yine kandırıldık, aldatıldık politikalarıyla vatandaşlarımız oyalamasınlar.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık