CHP MUĞLA İL BAŞKANLIĞI’NDAN  AÇIKLAMA

CHP MUĞLA İL BAŞKANLIĞI’NDAN  AÇIKLAMA

 

Muğla basınında çıkan bir haberle ilgili olarak, CHP Muğla İl Başkanlığı, aşağıdaki açıklamayı gönderdi:
“Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanlığı olarak bazı yayın organlarında çıkan asılsız haberlerle ilgili açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Muğla ili Menteşe ilçesinde Yiğit Dören isimli vatandaş bazı basın yayın organlarına açıklama yaparak Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiği halde kendisinin disiplin kuruluna sevk edildiğini hakkında disiplin soruşturması yapıldığını açıklamıştır. Kamuoyuna yaptığı açıklama ile basın mensuplarını yanıltan Yiğit Dören ile ilgili tüm belgeler Cumhuriyet Halk Parti Muğla il başkanlığımızda mevcuttur. Bu basın açıklamasını haber yapan hiçbir basın mensubu il başkanlığımızı arayarak açıklamanın doğruluğunu teyit etmemiş özellikle yandaş basının sesi olan gazetenin haberini doğru kabul etmiştir. 
Yiğit Dören ile ilgili disiplin işlemi Menteşe İlçe Başkanlığımız tarafından yazılı savunması istenerek yapılmış, 10.10.2019 tarihinde yönetim kurulu kararı ile tedbirli olarak il disiplin kuruluna sevki istenmiştir. 01.11.2019 tarihli il yönetim kurulu toplantımızda Yiğit Dören disiplin kuruluna sevk edilmiş hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Yiğit Dören bu tarihte hala parti üyesidir. Disiplin kuruluna sevk edildiğine dair yazı da 04.11.2019 tarihinde adresine gönderilmiştir. Basında iddia ettiği gibi 1 ay öncesinden değil 02.11.2019 tarihinde e-devlet üzerinden istifa etmiş, Genel merkezimize, il ve ilçe başkanlığımıza bildirilen herhangi bir istifa dilekçesi bulunmamaktadır. Partimize 02.03.2011’de üye olan Yiğit Dören partimizin üyelik sisteminde hakkında disiplin soruşturması devam etmesi nedeni ile tedbir konmasına rağmen üyelik bilgileri üyelik sisteminde tedbir- düşmüş üye olarak kayıtlıdır. Tüm bu belgeler Cumhuriyet Halk Partisi Muğla il başkanlığımızda saklıdır ve basının gerçek bilgilerle bilgilenmesi için isteyen basın mensuplarına verilebilir. 
Oyunculukla ilgilenen Yiğit Dören’in Cumhuriyet Halk Parti’miz ile ilgili açıklamaları talihsiz ve gerçeği yansıtmayan ifadelerle doludur. Yerel seçimlerde ortaya koyduğu performans, ve paylaşımlarla tarafını belli eden, gönül verdiği partinin adaylarına zarar veren, partimiz üyesi iken hakkında başlatılan disiplin soruşturması sırasında parti üyeliğinden istifa eden Yiğit Dören’in disiplin kuruluna sevkinin doğru bir karar olduğu son gelişmelerle perçinlenmiştir. Cumhuriyet Halk Partimiz hiçbir kimsenin reklam malzemesi olamaz. Vatandaşlarımıza doğru, tarafsız bilgiler vermeyi uzunca bir zaman önce unutan, her haber başlığını CHP’li belediyeler diye kuran, bazen AKP’li belediyeleri bile Cumhuriyet Halk Partili diye yazıp eleştiren yandaş basından medet umar hale gelen Yiğit Dören’e bundan sonraki hayatında başarılar diliyor, kamuoyunu yanlış yönlendirmemesini nasihat ediyoruz.  CHP MUĞLA İL BAŞKANLIĞI” 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık