Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP Muğla Milletvekili Girgin: “Suya Sabuna Dokunmayan Cevaplar Veriyorlar”

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in, TBMM Genel Kurulunda Bakan Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği, belediyelerin hizmetlerini engelleme, Göcek tünelinin ücretli olması, Yatağan Geçiş Yolu, Muğla-Kale yolu gibi konularda sorduğu sorulara açıklayıcı cevaplar gelmedi.

CHP Muğla Milletvekili Girgin:  “Suya Sabuna Dokunmayan Cevaplar Veriyorlar”
  • 04 February 2022, Friday 9:34

Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulunda Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sorular yöneltti. İsmailoğlu imzasıyla Girgin’e verilen cevaplar suya sabuna dokunmayan, konunun içeriğini açıklamaktan çok uzak olarak değerlendirildi.

Göcek Tüneli neden Ücretli?

Cevap : Kullanmak istemeyen diğer yolu tercih etsin!

Girgin, 2006 yılında açılan Göcek tünelinin ücretli olmasına ilişkin sorduğu soruya Bakanlık tarafından Göcek Tünelinin yap-işlet-devret modeli ile ihale edildiği ve 31 Aralık 2025 yılına kadar şirket tarafından işletileceği belirtildi. Ayrıca açıklamada vatandaşların tüneli kullanmak istemezlerse diğer yolu tercih edebilecekleri söylendi. Türkiye’nin tek ücretli tüneli özelliğini taşıyan Göcek tünelinin uzunluğu 900 metre olmasına rağmen Otomobillerden alınan 11 lira geçiş ücreti 15 liraya çıkarıldı. Kamyonların geçiş ücreti 20 TL'den 25 TL'ye, dingilli kamyon ve dingilli otobüslerin geçiş ücreti 25 TL'den 37 TL'ye, TIR geçişleri ise 38 TL yerine 45 TL'ye çıkarıldı.

Belediyelerin Yetkilerini Kısıtlama Çalışmalarınız Devam Edecek Mi?

Özellikle İstanbul ve Ankara gibi şehirlerin AKP’den alınması nedeniyle belediyelerin yetkilerinde önemli daraltmalar yapan AKP hükümeti, yolcu taşımacılığı konusunda da bu politikalarını sürdürüyor.

 Girgin’in Ulaştırma Bakanlığına yönelttiği bir diğer soru ise, Büyükşehir Belediyelerinin yasal yetkisi ve yargı kararları olmasına rağmen, havaalanı yolcu taşımasını genelgelerle engelleme çalışmasına son verilecek mi? Sorusuydu. Bakanlık tarafından verilen cevapta “Havaalanı yolcu taşımacılığında belediyeler ve iştirakleri için Bakanlık izni zorunluluğu bulunmazken bu durumun rekabeti ve düzeni bozduğu gibi bir bahane edilerek çıkarılan genelge ile belediyelere verilen muafiyet ortadan kaldırıldığı belirtildi.

 

Muğla-Denizli Yolu Ne Zaman Bitecek?

Cevap:2022’de bitirilecek.

11 bin TL olarak ayrılan bütçe ile mi bitirilecek?

Uzun yıllardır yapımı devam eden ve ulaşımda büyük aksaklıklara sebep olarak kazaların meydana geldiği Muğla Kale karayolunda ki yapım çalışmaları hakkında bilgi isteyen Süleyman Girgin’e yine tek cümlelik bir cevap verilerek bu projenin tamamlanması hakkındaki belirsizliği sürdüğü görüldü. Bakanlık tarafından Girgin’e yapılan açıklamada yolun 74 kilometre olduğu ve 4,9 kilometrelik kısım kaldığı söylendi. Kalan çalışmaların 2022 yılı içinde biteceği belirtilirken bu açıklama inandırıcı bulunmadı. Girgin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Muğla-Kale-Tavas yol işi için 2022 yılı için 11 bin TL ödenek ayırdığını belirterek yılan hikayesine dönen yol için verilen cevabın inandırıcı olmadığını belirtti.

Hayaller Battı Çıktı, gerçekler oldu bitti!

Bakanlık; “Yatağan Yolu Standartlara Uygun!!!”

Ulaştırma Bakanının Yatağan Geçiş Yolu hakkında verdiği cevap ise  ben yaptım oldu mantığını doğrular nitelikte.

‘’3 Km uzunluğundaki Yatağan Şehir Geçişi karayolları standartlarına uygun olarak tamamlanmıştır’’ şeklinde cevap verildiğini belirten Girgin verilen cevabın kafalarda soru işareti uyandırdığını belirtti..

Girgin “Garaj önünde Battı çıktı yapılacak, trafik akışı güvenli ve rahat bir hale gelirken, bulvar kenarında oluşturulacak modern cepler ile sürücülerin işyerleri önünde kolayca duraklamaları ve alış veriş yapmalarının önü açılacak. İnönü Bulvarı Karayolları Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak ivedilikle ticarete açılacak” denilerek seçim vaadinde bulunulurken kurum görüşleri alınmadan ulaşım ana planıyla uygunluğu kontrol edilmeden, kentteki günlük yaşam ve kentin olağan kullanımı dikkate alınmadan oldu bittiye getirilen proje sonunda maalesef vatandaşlarımız ve esnaflarımız mağdur edilmiştir’ şeklinde konuştu.

‘’Menteşe-Kötekli Kavşağı farklı seviyeli olarak projelendirilmektedir.2022 yılı içerisinde proje tamamlanacaktır.’’ Şeklinde cevap verildiğini  belirten Girgin konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis