Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban: “MUĞLA’DA 2019 YILINDA EN AZ 30 BİN KİŞİ İŞİNDEN OLDU”

Muğla’da Ocak- Aralık 2019 döneminde 30 bin 366 kişi işsizlik ödeneğine başvurdu. Bu başvurulardan ancak 14 bin 078 kişi yararlanabildi. 

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban: “MUĞLA’DA 2019 YILINDA EN AZ 30 BİN KİŞİ İŞİNDEN OLDU”
  • 26 February 2020, Wednesday 9:34

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, 2019 yılında işsizlik ödeneğine başvuranların sayılarını gündeme taşıdı. Muğla’da 30 bin 366 kişinin bu ödeneğe başvurduğunu açıklayan Alban, “ancak bu sayının neredeyse yarısından daha az kişi bu ödenekten yararlanmış. İşsizliğin tüm ülkemizde olduğu gibi Muğla’da ne derece vahim boyutlara ulaştığını bu rakamlar ortaya çıkarıyor” dedi. 
AKP iktidarları dönemi boyunca Muğla’nın hep üvey evlat muamelesi gördüğünü belirten Alban, Muğla’nın başta turizm olmak üzere genel bütçeye önemli bir katkı yaptığını, fakat yatırım ve istihdam olarak bu katkının Muğla’ya dönmediğini ifade etti.  
BIÇAK KEMİĞİ DELDİ
İşsizliğin her geçen gün arttığına dikkat çeken Alban, 2019 yılında ülke genelinde 2 milyonun üzerinde kişinin işsizlik ödeneğine başvurduğunu kaydetti. Alban, “Çaresizlik, umutsuzluk, gelecek kaygısı insanları intiharlara sürüklüyor. Gençler, gelecekten bir şey beklemediklerini söylüyorlar. Saray sosyetesi ise halka gözünü kapamış, olanları görmüyor, feryatları duymuyor. Yurttaş için bıçak kemiğe dayanmadı, bıçak kemiği deldi geçti” dedi. 
GERÇEK İŞSİZLİK GİZLENİYOR
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) çeşitli nedenlerle iş aramaktan vazgeçenleri istatistiklere yansıtmadığını öne süren Alban, enflasyon oranlarında olduğu gibi, işsizlik rakamlarının da masa başı oyunlarıyla tespit edildiğini, gerçek rakamların ise açıklanın çok daha fazla üzerinde olduğunu ifade etti.  

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık