CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban: “YARGI, İHMALİ OLANLARDAN HESAP SORAMIYOR”

​​​​​​​Muğla’da geçtiğimiz yaz aylarında çıkan ve günlerce söndürülemeyen orman yangınlarında ihmali olan yetkililer hakkında yapılan suç duyurusuna savcılık takipsizlik kararı verdi.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban:  “YARGI, İHMALİ OLANLARDAN HESAP SORAMIYOR”
  • 26 January 2022, Wednesday 9:09

Kararı değerlendiren CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “yangınları günlerce söndüremeyen, yangının yayılmasını önlemekte aciz kalan Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri hakkında yaptığımız suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi. Bu karar ormanlar yanarken seyirci kalanlara ödül olmuştur” dedi.

Savcılığın verdiği kararda, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü’nün verdiği cevap üzerine yangının ceza ehliyeti olmayan 2 çocuk tarafından çıkarıldığı, soruşturmanın devam ettiği ve yangın söndürülmesinde bir ihmal olmadığı belirtildi.

Savcılık kararında, “meydana gelen yangının ceza ehliyeti olmayan 2 çocuk tarafından çıkarıldığı ve soruşturmanın devam ettiği, yangınların devlet imkânları ölçüsünde söndürüldüğü, dolayısıyla atılı görevi kötüye kullanma suçunun unsurları itibariyle oluşmadığı” ifadelerine yer verdi.

YARGI MAALESEF İHMALİ OLANLARDAN HESAP SORAMIYOR

Geçen yaz 29 Temmuz’da başlayan yangınlar kısa sürede Marmaris, Bodrum, Milas, Yatağan, Menteşe, Köyceğiz, Fethiye, Seydikemer ve Kavaklıdere ilçelerine yayılmış, iki haftada toplam 70 bin hektarlık ormanlık alan kül olmuştu.

Savcılığın verdiği kararın vicdanları kanattığını söyleyen CHP’li Alban, “Dövizin yükselmesini dış güçlere bağlayan, her başarısızlığında hayali bir düşman yaratan, suçu kendilerinde değil bu düşmanlarda arayan AKP İktidarı şimdi de günlerce süren yangınları söndürememesinin sorumluluğundan kaçıyor. Yargı maalesef ihmali olanlardan hesap soramıyor. AKP iktidarında tıpkı ormanlar gibi yargı da yandı, bitti, kül oldu. Ormanlarda cayır cayır yanan binlerce canlının hesabı, sorumlulardan sorulmadı” diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık