Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban: “BU ZAMLAR BU AMPULÜ PATLATIR” 

​​​​​​​CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, elektriğe ve doğalgaza yapılan son zamları ağır eleştirdi. Alban, “Merkez Bankası'nın içi boş. Kefen parasını bile israf ettiler. Şimdi vatandaşı soymaya, cebindeki son kuruşa kadar almaya çalışıyorlar. Yapılan bu zamlar Haziran'a kalmaz AKP'nin ampulünü patlatır” diye konuştu. CHP'li Alban ayrıca, AKP'nin baskın bir seçim yapma olasılığının her zaman var olduğunu söyledi.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban: “BU ZAMLAR BU AMPULÜ PATLATIR” 
  • 01 September 2022, Thursday 14:49

Elektrikte, eylül ayı tarifesinin belli olmasının ardından, muhalefetten tepkiler birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50, konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 20 zam geldi. Bir diğer zam haberi de konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 20.4, sanayi ve elektrik üretimi ile küçük ve orta işletmelerde kullanılan doğalgaza yüzde 50 zam gelmesi oldu. 

MİLLET TEZEK Mİ YAKSIN 

Zam kararına tepki gösteren CHP’li Alban, yapılan son zamla birlikte esnafın, çiftçinin, emeklinin, emekçinin belinin daha da büküleceğini söyledi. Elektrik dağıtım şirketlerinin sürekli kar elde ettiğini fakat vatandaşın kışın ne yapacağını bilmediğini ifade eden Alban, “Burada sorun şu ki elektrik faturalarının çoğu ödenemeyecek. Birçok ev karanlıkta kalacak. Doğalgaz zammı da bunun üstüne geldi. Buradan AKP iktidarına ve onun başındaki Tayyip Erdoğan’a soruyorum. Vatandaş tezek mi yaksın kışın, ne yapsın? ” dedi.  

KARA KIŞ FONU NEDEN KURULMUYOR? 

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, geçen kış ayları öncesinde siyasi iktidara, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için “Kara Kış Fonu” kurulması çağrısında bulunmuştu. Ancak vatandaşın değil küçük bir azınlığın çıkarlarına hizmet eden AKP iktidarı, bu öneriyi dikkate almadı” diyen Alban, elektrik ve doğalgaz faturalarındaki KDV’nin kış ayları boyunca kaldırılmasının artık bir zorunluluk olduğunu kaydetti. Alban, “Doğalgaz ve mutfak tüpündeki ÖTV ve KDV’nin kaldırılması gerektiğini Genel Başkanımız birçok defa açıkladı. Fakat AKP iktidarı bu önerimizi kabul etmiyor. Vatandaş mağdur ama onların umurunda değil” dedi.  

 

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis