CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN GİRGİN; MERMERCİLİĞİN SORUNLARI ARAŞTIRILSIN

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin; Mermerciliğin sorunlarını verdiği araştırma önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. “MUĞLA’DA 10 BİNE YAKIN İNSANIMIZ MERMER’DEN EVİNE EKMEK GÖTÜRÜYOR”

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN GİRGİN; MERMERCİLİĞİN SORUNLARI ARAŞTIRILSIN

Mermerciliğin ülkeye sağladığı katma değere ve Muğla ilinin de mermercilik konusundaki önemine dikkat çeken CHP’li Girgin; Muğla ili mermercilik sektöründeki merkez illerimizden biridir. Muğla mermeri hem dünyayı süslemekte, hem de gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlarda ekonomik yönüyle ülkemize ciddi katkılar sunmaktadır. Türkiye mermer üretiminin yüzde 20’sinin gerçekleştirildiği Muğla’dan 69 ülkeye mermer ihracatı gerçekleştirmektedir.  Muğla genelinde 120 civarında mermer ocağı ve 140 civarında fabrikada 10 bine yakın işçi çalışmakta ve hayatlarını mermerden kazanmaktadır. Ayrıca ihracat noktasında mermerciliğin ülke ekonomimize büyük bir fayda sağladığı da bilinmektedir” diyerek Türk mermercilik sektörü açısından Muğla’nın önemine dikkat çekti.

“ÇEVRE - MERMER UYUMUNU GÖZETEREK SEKTÖR NASIL BÜYÜR, SORUNLARI NELERDİR” MECLİS ARAŞTIRSIN.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin;

      “Çevre ve Mermer” uyumunu gözeterek mermer ve mermercilik sektörünün geliştirilmesi ve ihracattan, atığının değerlendirilmesine kadar sektörün büyümesi için yapılması gerekenler ve yaşanmakta olan sorunlar hakkında Anayasa’nın 98. Maddesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104. ve 105. Maddeleri gereği Meclis araştırması açılmasını teklif etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık