CHP’de aday başvuru sayısı 40’a yükseldi…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

CHP’de aday başvuru sayısı 40’a yükseldi…

31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için CHP genel merkezi tarafından belirlenen takvim doğrultusunda 34 isim belediye meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Başvuru süresinin 26 Ekim tarihine kadar uzatılması nedeniyle meclis üyeliği için yapılan başvuru sayısı 40’a yükseldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından belirlenen takvim doğrultusunda, il ve ilçe yönetim kurulu üyesi olup, belediye meclisi veya belediye başkanlığı adaylığı için bulunduğu görevden istifa etmesi için verilen süre 12 Ekim’de dolarken, kamu görevlileri hariç, aday başvuru süresinin 19 Ekim’de sona ereceği bildirilmişti. Dolayısıyla 19 Ekim 2018 Cuma günü CHP Milas ilçe örgütüne belediye başkanlığı için 4 isim müracaat ederken, meclis üyeliği için de 34 isim başvuruda bulunmuştu. Ancak genel merkezden son dakika gelen yazılı talimatla süre, 26 Ekim 2018 Cuma günü saat: 17.00’ye kadar uzatıldı. Uzatılan süre içerisinde ise belediye başkanlığı için yeni başvuru yapılmazken, belediye meclis üyeliği 6 isim daha ilçe örgütüne müracaat etti.

Buna göre, Milas Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Enver Tuna, Sibel Metin ve Ahmet Çevikkol aday adaylığında bulunurken, Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye meclis üyeliği için aday adaylığı için başvuruda bulunan isimler şunlar:

Özgür Mil, Hüseyin Çöllüoğlu, Mustafa Özgülergil, Çağrı Uzun, Halil Kocabaşoğlu, Cüneyt İlter, Talip Kızılateş, Hüseyin Bilge, Ali Rıza Öner, Türkan Kaya, Şeref Çağırkan, Kemal Dönmez, Mehmet Murat Yazar, Veysel Özalp, Şakir Özdemir, Mehmet Yılmaz, Cenk Şimşek, Mehmet Ateş, Ömer Ömür Kandak, Aysun Yılmaz, Gülşen Gökçe, Turgay Kınacı, Faik Karagöz, Cemil Zeybek, Ahmet Kılbey, Ece Gülen, Mehmet Bozan, Halil Mutlu, Aysun Karatoprak, Mehmet Tiryaki, Şenay Uysal, Seyfi Sağlıcak, Hasan Alanya, Zeynep Çınar, Çağdaş Savaş, Canan Çelenk, Harun Reşit Çavuşoğlu, Hakkı Ayakdaş, Kenan Özdemir ve Metin Şahin.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık