CHP’de Salı toplantısının gündemi bu kez doğalgaz… “Bu memlekete doğalgazı da biz getireceğiz”

CHP İlçe Örgütü binasında her hafta Salı günü yapılan bilgilendirme toplantısında bu hafta, ilçemizin son günlerdeki en önemli gündem maddesi olan doğalgaz konusu tartışıldı. Belediye Başkanı Muhammet Tokat, mevzuat gereği 2023’e kadar doğalgazın ilçeye geleceğini belirterek; “Ancak bizim hedefimiz daha önceden ilçemize doğalgazın gelmesini sağlamak. Bütün çaba bunun içindir” dedi.

CHP’de Salı toplantısının gündemi bu kez doğalgaz…  “Bu memlekete doğalgazı da biz getireceğiz”

Kalabalık bir partili grubun katıldığı toplantıya, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe kısa bir açılış konuşmasıyla başladı. İlçe Başkanı Göktepe; “Yerelde her zaman söz sahibiyiz ama geneldeki söz sahipliğimiz için de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün bir açıklaması oldu. ‘Kazandığımız ve kazanacağımız bütün belediyelerde asgari ücret 2.200 lira olacak. Bunun taahhüdünü veriyoruz’ dedi. İnşallah bunu da çalıp bir yerde kullanma yolunu seçmezler. Proje üreten biziz, çalan ve uygulayan karşı taraf oluyor maalesef. Zamanımız kısıtlı olduğu için ben sözü başkanım Muhammet Tokat’a bırakıyorum” diyerek sözü Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bıraktı.

“Sözümün arkasındayım”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise geçtiğimiz hafta genel merkez tarafından belediye başkan adayı olarak atandığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi geçen hafta genel merkezimiz ve parti meclisimizin aldığı karar çerçevesinde 2019’da yapılacak yerel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Milas adayı olarak gösterildim. Bize bu onuru bahşeden değerli büyüklerimize yürekten şükranlarımı sunuyorum. Partimizin ve halkımızın güvenini boşa çıkarmama adına takatimin son noktasına kadar mücadele edeceğimden ve çalışacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bize olan güveni boşa çıkartmamak en temel prensibimizdir. Daha önce de bahsettiğim gibi aday belirleme süreci olarak genel merkezimizin alacağı kararlara güvendiğimi ve bu konuda herhangi bir sıkıntımızın olmadığını sizlerle paylaşmıştım. Şimdi atama kararı verildi, benim de sizlere ve topluma öncesinden verilmiş bir sözüm var. Genel merkezimizin kararını yok sayacak ya da ona muhalefet edecek değiliz. Ama atansam dahi sandığa gireceğimi eğer sandıktan çıkamazsam adaylıktan çekileceğimi söylemiştim. Bu sözümün arkasındayım.

Genel merkezimizin bize göstermiş olduğu bu güvene, partimizin ve tabanımızın göstermiş olduğu güveni eklemek istiyorum. Bu konuda partimizin ve tabanımızın vereceği karara yürekten güveniyorum. Bu konuda hiçbir tereddüdüm yok ama tabandan onay olarak parti merkezine aday olarak ismimizin bildirilmesi; benim açımdan, partimizin açısından ve tabanımızın karara iştiraki bakımından önemlidir. Madem meclis üyesi arkadaşlarım, eğilim yoklamasına sandığa girecekler, o zaman başkan aday adayları da bence o sandığa girmelidir, bütünlüğü sağlama açısından bu önemlidir.

Önümüzdeki mücadele döneminin çok çetin ve enteresan bir mücadele dönemi olacağını sizlere hatırlatmak istiyorum. Her birimizin, her alanda, her yerde ortaya koyacağı artı bir katkıya ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Kararlılığınızdan ve umudunuzdan hiçbir şey kaybetmeyin, biz bu seçimi alacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Atatürk ve cumhuriyet çizgisinin vatandaşa hizmet etme anlayışının, kendine değil kentine hizmet etme anlayışının devam etmesini sağlayacağız. Bir an önce sürecimizi tamamlamak ve vitrine çıktığımız arkadaşlarımızla birlikte halkın önüne çıkmak durumundayız.”

“Oy devşirmeye çalışıyorlar”

Konuşmasında AKP Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak’a da göndermede bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Özellikle, partililerim açısından şu konuda uyarmak istiyorum. Bir yandan kendilerini AKP’li gibi gösterip AKP’lilerden, diğer yandan da ‘eğer seçimi kazanırsa tekrar CHP’ye dönecek’ diye CHP’lilerden oy devşirmeye çalışıyorlar. Buna karşı dikkatli olmak lazım, öyle ya da böyle bir şekilde AKP’ye hizmet ediyorlar. Ama biz bu seçimi de çatır çatır kazanacağız. Çünkü ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle insanlar, umut kapısı olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni görüyor. Ülkede ekonomi bitti! Bugün bilinen birçok büyük firma konkordato ilan etti ve daha da gerisi gelecek. Bu ekonomik sıkıntıların içinde bir de ülkenin üzerine seçim bütçesi yüklenecek ve aramızın iyi olduğu tek ülke Katar dışında başka bir umudumuz yok” dedi.

“Bu ülkenin kuruluşunda da biz varız, kurtuluşunda da biz olacağız”

 Başkan Tokat, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya da değinerek şöyle devam etti:

“Ülke bütün kurum ve kurallarıyla rafa kalkmış durumda! Dünyada ülkemizi şu anda muhatap alan yok. Ayağımız taşa takılsa ve tökezlesek, bir tane elimizden tutacak dostumuz yok. Hep birlikte bu sıkıntıları yaşıyoruz ama benim yüreğimi en çok acıtan-üzen, çocuklarımız ve torunlarımız bu sıkıntıları bizden daha çok yaşayacaklar. Bütün çabamız ve gayretimiz ülkenin bu makûs talihini yenmek. Bunu yapabilecek bir tek Cumhuriyet Halk Partisi var.

Bizden önceki kuşaklar hep beraber bir seferberlikle, Kuvay-ı Milliye anlayışıyla bir Kurtuluş Savaşı destanı yazmışlar. Bunu idrak edemeyip bazen bilinçli, bazen bilinçsiz olarak tarihimizi ve kültürümüzü baltalamaya çalışanlara bu vefasızlığı yapmayın diyoruz. Sizler bugünlerde hayatınızı sürdürebilin diye daha bıyığı terlememiş çocuklar, koskoca bir nesil, o dönem kendini feda etti. Okul çağındaki çocuklar cephelere savaşmaya gitti, birçok okul mezun veremedi. Hâlâ Atatürk’e, cumhuriyete dil uzatanlar ve bir makam uğruna onlara destek çıkanlar, takkeyi önlerine koyup bir düşünsünler. Biz Kuvay-ı Milliye’nin partisiyiz. Bu çatı altında yer alan her insan hiçbir şekilde iktidar nimetlerinden yararlanma kaygısı taşımadan, bu ülkenin geleceği için Cumhuriyet Halk Partisi’nin yanındadır. Çocuklarımıza ve torunlarımıza bir sorumluluk duygusu taşıdığı için, yarın onlara hesap verebilelim diye bu çatı altındadırlar. Bu ülkenin kuruluşunda da biz varız, kurtuluşunda da biz olacağız!

‘Muhammet Tokat Milas için ne yapmış’ diye soranlara, her bir Cumhuriyet Halk Parti’linin şamar gibi verecek bir cevabı olması lazım. Ankara atama kararını verdikten sonra yurtiçinden ve yurtdışından birçok insan beni kutlamak için aradılar. Bu kadar kısa sürede Ege’de bu kadar güzel değişim sağlayan tek ilçe Milas’tır şeklinde birçok dönüş aldım. Bugün ekonomik olarak dibe vurulmuş olan bu dönemde, hizmet olarak en üst noktadayız. İçinde bulunduğumuz kötü ekonomik tabloyu hiç bahane etmeden hizmet etmeye çalışıyoruz.

Dün karayollarına giderek yetkililerle, ilçemizin gündeminde olan yeni çevre yolu konusunu görüştüm. Yol ihalesi yapılmış, derdimizi anlatmaya çalıştım. Bu konuda çok duyarlılığa ihtiyacımız var. Biz Ortaklar gibi olmaktan korkuyoruz. Biz yapılması gereken projeler için üzerimize düşen bütün görevleri yerine getiriyoruz. Altyapı konusunda yağış olduğunda Milas herhangi bir sıkıntı yaşamadı ama çevre yolundaki su birikmelerini Milas Belediyesi’ne mal etmeye çalışıyorlar. Biz altyapıyı yaptık ama karayolları yapamadı. Karayolları yapacak ve bizim sistemimize bağlanacak, ama dediğim gibi karayolları daha bunu yapamadı!

Bu memlekete doğalgazı biz getireceğiz”

Birileri, ‘Muhammet Tokat güya organize sanayi bölgesine sadece imza atmıyormuş’ diyor. Şu anda organize sanayi bölgesinde en çok imzası olan benim. Çünkü resmi makamlarda yöneticiler değişti, yani bu projenin başından beri ben varım. Bu memlekete organize sanayiyi biz yapacağız, bu memlekete doğalgazı da biz getireceğiz! Bunu yaparken de seçim sürecinde siyasi malzeme olarak kullanmadan yapmaya çalışıyoruz. Biz 10 yıldır bunun mücadelesini veriyorum. 10 yıldır doğalgazı getirmemiz için hiç destek olmayanlar, seçim yaklaşınca işi siyasi malzeme olarak kullanmaya başladılar. Bunun siyasetle ilgisi yok arkadaşlar. Muğla’da, Yatağan’da, Ula’da doğal gaz var ve bunların hepsi CHP belediyesidir. Kavaklıdere, Köyceğiz, Seydikemer AKP’lidir, buralarda doğalgaz yoktur! Biz Karpuzlu’ya vana yaptırdık zaten, Karpuzlu’da vana var! Milas’ın nüfusu 50 binden fazla olduğu için mevzuat gereği 2023’ e kadar mecburen doğalgaza kavuşması gereken ilçeler sınıfında. Öyle ya da böyle Milas’a doğalgaz gelecek ama ne kadar erken getirebilirsek o kadar iyi. Ama biz istiyoruz ki 2023’ü beklemeyelim, daha fazla şehrimiz bundan mahrum kalmasın, doğalgazın getireceği avantajlara bir an önce sahip olalım. Biz altyapı yapılırken Milas kazıldığında doğalgaz için çok mücadele verdik ama hiç kimse elimizden tutmadı. Milas’a organize sanayi de yapacağız, 70 tane fabrika da kurulacak, doğalgazı da getireceğiz.”

Toplantının sonunda ise yeni katılan iki üyeye rozetleri takıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık