CHP’den Milas Belediye Meclisi Aday Adayı Hülya Scobie: Türk-İskoç Ticaret Odası İdari Kadrosu’nda.. İasos Mahalle Meclisi Derneği Başkanı..

CHP Milas Belediye Meclisi Aday Adayı Hülya Scobie, uzun yıllar yurt dışında yaşamış ve şimdi de Kıyıkışlacık’ta yaşıyor. Mahallesinin doğal güzelliklerini koruması konusunda çalışmalar yapmak için İasos Mahalle Meclisi Derneği’nin kurulması için büyük çaba göstermiş ve bu alanda değerli farkındalıklar yaratmak için, Kışıkışlacıklılarla birlikte büyük bir mücadele veriyorlar. İasos’ta yapılmak istenen ikinci yükleme limanına karşı etkin mücadeleleri ve açtıkları davayla tanınıyorlar. Kıyıkışlacığın güzelleştirilmesi ve tanıtılması için de yoğun bir uğraş veriyorlar.

CHP’den Milas Belediye Meclisi Aday Adayı Hülya Scobie:  Türk-İskoç Ticaret Odası İdari Kadrosu’nda.. İasos Mahalle Meclisi Derneği Başkanı..

Hülya Scobie, aynı zamanda uzun yıllar yaşadığı ve geniş ilişkileri olan İskoç-Türk Ticaret Odası’nın idari kadrosunda görev yapıyor ve bu imkanı, Milas’ın ticaretinin geliştirilmesi için kullanabilmek için girişimlerde bulunuyor. Bu maksatla, geçtiğimiz günlerde MİTSO Başkanı Reşit Özer’e, çalışma arkadaşlarıyla birlikte bir ziyaret gerçekleştirdiler. Bu ziyaret ve amaçladıklarıyla ilgili olarak Sayın Hülya Scobie şunları söyledi:

“Çalışmalarıma farklı yönlerden de devam ediyorum. Türk-İskoç Ticaret odası idari kadrosunda olduğum için önceliğim Milas elbette.. İskoçya’dan ilk heyetin Mart ayındaki Tarım Fuarına gelmeleri için organizasyon yapıyorum. Reşit bey davetiyeleri hazırlıyor. Geçiğimiz gün bu konuları görüşmek üzere MİTSO’ya bir ziyaret gerçekleştirdik.

 

MİTSO Başkanımız Sayın Reşit Özer’e gerçekleştirdiğimiz ziyaret Yeni Yıl tebriğimizi iletmek ve Milas’ımız için planladığımız projeleri paylaşmak amacıyla gerçekleşti. Kabulleri için teşekkür ederiz.

 

Ziyaretimize Cumhuriyet Halk Partisi Kıyıkışlacık mahalle sorumlumuz Sayın Ersin Tunca ve mahalle delegemiz Sayın Erkan Güzel de katıldılar. Mahalle sorumlumuz Ersin Tunca aynı zamanda Kıyıkışlacık Mahallesi Muhtar adayımız. 2024 Mart ayı yerel seçimlerinde seçilmesi durumunda Kıyıkışlacık için gerçekleştirmek istediği projelerini Sayın Özer’e aktardı.

 

Ben de, İasos Mahalle Meclisi Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor ve aynı zamanda Türk-İskoç Ticaret Odası İdari Kadrosunda yer alıyorum. 2024 Yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Milas Belediye Meclis Üyeliği için Aday Adayı oldum. Milas’ımızın ekonomik kalkınmasını, iş istihdamını artırmasını ve özelikle kadınların ve gençlerin üretimde katkı sağlamasını hedefleyen bir çok proje geliştirdim. Meclisimizde etkin bir üye olacağıma inanıyorum ve seçilirsem projelerimi hayata geçirme fırsatı bulmayı umuyorum.

 

Bu projelerimden bir kaçını özetlemek gerekirse; Milas’ımız tarihi zenginlikleriyle kültür turizminin merkezi olabilecek bir kent özelliğine sahiptir. Kültür turizmini 12 aya yayarak turizmi canlandırmak hedeflerim arasında. İç ve dış turizmi geliştirecek çalışmaları hızlandırmak istiyorum.

 

Milas’ımız Tarımsal ürün konusunda zengin çeşitliliğe sahiptir ve coğrafi konumuyla dünyanın gözde ticaret merkezlerinden biri olma potansiyeline sahiptir. Milas’ımızı dünya çapında bir marka olarak tanıtmak amacındayım. Bu kapsamda, Mart ayındaki Tarım Fuarına Türk-İskoç Ticaret Odası’ndan bir heyetin ülkemize  gelerek Milas’ımızdaki iş insanlarıyla buluşmasını organize etmeyi planlıyorum. Daha sonra, Mayıs ayında Milas’ımızdan iş insanlarıyla İskoçya ziyareti düzenleyerek, oradaki iş insanları ve yatırımcılarla Türk girişimcilerimizi bir araya getireceğiz. MİTSO Başkanımız Sayın Reşit Özer ile yurtdışı ticari ilişkileri geliştirici planlar yapıyoruz. Kendisine verdiği destek ve işbirliği için teşekkür ediyorum.

 

Küresel ısınmadaki artış, iklim değişikliği ve doğal kaynaklarımızın hızla azalması karşısında bir doğa sever olarak alternatif enerji konularına odaklamak istiyorum. Şu anda, bioenerji ve güneş enerji santrallerinin kurulumu üzerine çalışmalar içindeyiz.

 

Tüm bu projeler için finansal destek gerekecek. Avrupa Birliği Hibeleri, Dünya Bankası kredileri ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı gibi kaynakları Milas’ımızdaki girişimcilerin faydalanabileceği şekilde yönlendirmek için çaba harcayacağım.

 

Projelerimin alt yapıları hazır, güçlü ilişkilere sahibim. 2024 yılında yüksek katma değerli sürdürülebilir tarımsal kalkınma, turizm ve ticareti geliştirici çalışmalarla Milas’ımızda ivmeli yükseliş yaşanacak. Bir Cumhuriyet kadını olarak buna katkı sağlamaktan gurur duyacağım.

 

Projelerimi hayata geçirebilmem, yaşadığım coğrafyaya ve belediyeme faydalı olabilmem için MİTSO’nun desteğini bekliyorum.

 

En Derin Saygılarımla”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık