Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı Kılıçdaroğlu’yla Buluştu..

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve 31 Mart yerel seçimlerini kazanan 10 Büyükşehir belediye başkanı genel merkezde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı Kılıçdaroğlu’yla Buluştu..

Martın sonu bahar sloganı ile yerel seçimlerde Türkiye genelinde başarılı bir sonuç elde eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin 11 Büyükşehir Belediye Başkanı Ankara'da yerel seçimlerdeki başarının mimarı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin Büyükşehir Belediye başkanlıklarını kazanan, Cumhuriyet Halk Parti'li Muğla, İzmir, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, Hatay Büyükşehir belediye başkanlıklarını da tekrar kazanarak Türkiye nüfusunun yaklaşık yarısına hizmet verecek Cumhuriyet Halk Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkanları 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk defa bir araya geldi.

Toplantı sonunda açıklama yapan CHP Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak 31 Mart yerel seçimlerinde hedefledikleri başarıyı yakaladıklarını söyledi. Faik Öztrak; "11 Büyükşehir belediye başkanımızla bugün verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye başkanlarımız önce Genel Başkanı'mız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan organize saldırıyı kınadıklarını söylediler ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 31 Mart yerel seçimlerini masaya yatırdığımız toplantıda CHP ve Millet ittifakının Büyükşehir bazında değerlendirdik. Seçimlerde hedeflediğimiz başarıyı büyük ölçüde elde ettik. 2014'de Büyükşehir bazında yüzde 12 olan hizmet ettiğimiz nüfus yoğunluğu bu seçimlerde yüzde 45'e il belediyelerimiz ile yüzde 50'ye çıktı."dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da toplantı sonrası basına yaptığı açıklamada 11 Büyükşehir belediye Başkanı ve parti yöneticileri ile birlikte ülkemize daha iyi hizmet edebilmek için neler yapabilirizi konuştuklarını, ülke ekonomisinin yüzde 75'ine yön veren şehirlerin Cumhuriyet Halk Parti'li belediyeler olduğunu söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün de İstanbul seçimlerine yapılan itirazların bir an önce sonuçlandırılarak ülkenin gerçek gündemi olan ekonomiye dönmesi gerektiğini söyledi ve yerel seçimlerde elde edilen başarının genel seçimlere de yansıyacağını belirtti. Başkan Gürün; "31 Mart yerel seçimleri İstanbul'a yapılan itiraz dışında sonuçlanmış, vatandaşlarımız sandıkta kararını vermiştir. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu başkanımız taraflı tarafsız herkesin gönlünü kazanarak seçimlerde büyük bir başarı elde etmiştir. Yapılan itirazlar bir an önce sonuçlanarak ülkemiz gerçek gündemi olan ekonomiye yönelmelidir. Devleti yönetenler sevgi ve barış dilini kullanarak birleştirici olmalı, iktidar,muhalefet halkımızın sosyal ve ekonomik huzuru için bir araya gelebilmelidir. 11 Büyükşehir belediye Başkanı, ülkemiz ve yaşadığımız şehirler için birlikte neler yapabilirizi konuştuğumuz toplantı çok yararlı geçti. Vatandaşlarımızın sosyal hayatı ve ekonomik durumları için birlikte projeler üretecek, Muğla'dan Adana'ya, Mersin'den Tekirdağ'a ülkemizin her köşesine sevgi çiçekleri ekeceğiz." dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık