CHP’li Ağbaba, Milaslı partililere seslendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Milas Gençlik Kolları Başkanı Hilmi Can Tunca ile sosyal medyada canlı yayın üzerinden bir röportaj gerçekleştirdi. Ağbaba, Koronavirüs sürecinde hükümetin yeterli önlem almadığını savundu.

CHP’li Ağbaba, Milaslı partililere seslendi

CHP Milas Gençlik Kolları Başkanı Hilmi Can Tunca, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile sosyal medya üzerinden canlı yayınla görüştü. Tunca’nın sorularını yanıtlayan Ağbaba, CHP tarafından kurulan Koronavirüs Komisyonu’nun raporlarına rağmen hükümetin yeterli önlem almadığını söyledi.
Ağbaba, “Umreye giden insanların neredeyse yarısına yakınında koronavirüs tespit edildi. O insanların bir kısmı tedbir alınmadan evlerine gönderildi. Tüm dünya tedbir almışken, Türkiye bu tedbirleri uygulayamadı.” dedi.
En çok virüsün olduğu illerin başında İstanbul’un geldiğini kaydeden Ağbaba, “İstanbul’la ilgili diğer ülkelerdeki gibi giriş-çıkış yasağı maalesef getirilmedi. Hem yurtdışından insanlar gelmeye devam etti. Hem de İstanbul’dan Anadolu’ya onlarca, yüzlerce, binlerce insan gitti. İstanbul’dan gelen birçok insanda da Koronavirüs tespit edildi. Dolayısıyla önlem aldığı söylenemez.” ifadelerini kullandı.
Ağbaba, “Diğer yandan burada 3 önemli şey olacak. İşsizlik artacak, yoksulluk artacak ve bu nedenle sağlık problemleri artacak.” diye konuştu.
CHP’nin oluşturduğu Koronavirüs Komisyonu’nun, çok önemli işler yaptığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Ocak ayında bir detaylı rapor hazırlanarak, tüm partilere, Sağlık Bakanlığına gönderildi. Bu raporlarda alınacak tedbirleri ve Türkiye’yi neyin beklediği, açık bir şekilde yazılıyordu. Örneğin bu maskenin lazım olacağı Ocak ayından itibaren biliniyordu. Maalesef maske dağıtımını beceremediler. Önce maskeyi yasakladılar, sonra eczaneler satamazlar dediler, sonra PTT aracılığıyla dağıtılacak dediler. Ardından e-devletten şifre ile alınacak dediler sonra ise eczanelere dağıtılacak dediler. Tam bir keşmekeş. Ama maskenin ihtiyaç olacağı ocak ayından belliydi. Bunu beceremediler. Bununla ilgili partimizin Koronavirüs komisyonu bir çağrı yapmıştı.” İfadelerini kullandı.
Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti: “1 milyon 900 bin insan şu anda otellerin ve turizm işletmelerinin çalışmadığından dolayı işsiz kaldı. Türkiye’de rakamlara baktığımız zaman, sektör sektör baktığımız zaman son 2 genelgeyle kapatılan işyeri sayısı 252 bin. Burada işsiz kalanların rakamlarına baktığımız zaman korkunç. Berber, kuaför, minibüsçü, servisçi, kahvehaneci derken işsizlikle karşı karşıya kalan nüfusun yaklaşık 18 milyon olduğunu görüyoruz. Türkiye’de ocak ayı itibariyle işsizlik oranı yüzde 13,8. Ama gerçek işsizliğe baktığımız zaman 8,5 milyon. Bu 8,5 milyonluk insana korona nedeniyle işsiz kalanları da eklediğimiz zaman yaklaşık 18 milyon civarında işsizimizin olduğunu görüyoruz. Günlük yevmiye ile çalışan, sokaktan geçimini sağlayan 6 milyon kişi var. Bunlar kestane satıcısı, simitçi, ayakkabı boyacısı, seyyar satıcı. Bunların sayısı 6 milyon. Günlük kazanıp, günlük yiyor. Bunlara evde kal dediğiniz zaman, aç kal diyorsunuz. Bununla ilgili de tedbir alınmış değil.”

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık