CHP’li Alban: “Geriye dönük inceleme yapılacak”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Ege, Karadeniz ve Akdeniz’de 49 yıllığına kiralanan orman, yayla ve koyların kira süresinin Cumhurbaşkanı Kararı’yla 25 yıl daha uzatılabileceği yönündeki karara tepki gösterdi. Alban, “Siz şimdi bunları veriyorsunuz giderayak. Kaldı şurada 11-12 ayınız. 12 aya kadar nereyi verirsek karlı mı sayacaksınız kendinizi? Buraları veriyorsunuz ama şunu unutmayın. CHP’nin iktidarında bu uzun vadeli verdiğiniz yerlerle ilgili ve özelleştirmeler ile ilgili kesinlikle ama kesinlikle geriye dönük bir inceleme başlatılacaktır” dedi.

CHP’li Alban: “Geriye dönük inceleme yapılacak”

Kültür ve Turizm Bakanlığı aralarında Bodrum, Belek, Alanya, Kemer, Çeşme gibi turizm bölgeleriyle Karadeniz yaylaları ve ormanların da bulunduğu Hazine'ye ait toplam 51 parça değerli gayrimenkulü, turizm yatırımcılarına otel yapmaları şartıyla 49 yıllığına tahsis edecek.

Bu süre bazı yatırımlar için Cumhurbaşkanı kararıyla 75 yıla kadar çıkarılabilecek. Tahsis hakkı kazanan şirketlerden sadece sosyal ve teknik altyapıya katılım payı istenecek. Tahsislerde yerli ya da yabancı ayrımı gözetilmeyecek. Dolayısıyla kamuya ait alanlar yabancılara da bedava verilecek.

 “TALANA YENİ YOL AÇTILAR”

“Muğla’nın ve ülkemizin ormanları yine yandaşlara peşkeş çekilmeye devam ediliyor. Bunu birkaç yıldır anlatıyoruz. Geçen yıl Turizm Teşvik Kanunu çıktığı zaman, Turizm Bakanı’na bu yetkiler verilirse bunu kötüye kullanacağını anlatmıştım” diyen Alban, aradan geçen bir yıllık zamanda Bodrum’dan başlanmak üzere Karadeniz’in, Akdeniz’in yaylalarının, koylarının, Muğla’nın ormanlarının talan edilmeye devam edildiğini öne sürdü.

“ÖZELLEŞTİRMELER İNCELEMEYE ALINACAKTIR”

Alban yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “

Siz şimdi bunları veriyorsunuz giderayak. Kaldı şurada 11, 12 ayınız. 12 aya kadar nereyi verirsek karlı mı sayacaksınız kendinizi? Buraları veriyorsunuz ama şunu unutmayın. CHP’nin iktidarında bu uzun vadeli verdiğiniz yerlerle ilgili ve özelleştirmeler ile ilgili kesinlikle ama kesinlik geriye dönük bir inceleme başlatılacaktır. Bu verdiğiniz, özelleştirmeler incelemeye alınacaktır.

Bence şöyle yapın; zaten seçime çok az kaldı. Bu zamanda siz buraları kendi yandaşlarınıza veriyor, ömür boyu bir yatırım sanıyorsanız bunları unutun. Bodrum’daki ormanları, Karadeniz’deki yaylaları, Akdeniz’deki yaylaları uzun vadeli böyle verirseniz bu art niyetliliktir, bu doğaya ihanettir, cinayettir. Doğanın katledilmesidir, katliamdır.”

 

 

 

 

 

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık