Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

​​​​​​​CHP’li Alban: “Milleti kek’leyemediler”

​​​​​​​Türkiye genelindeki millet kıraathaneleri, halktan beklenilen ilgiyi görmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki en büyük vaadi olan çaylı kekli kıraathaneleri, geçen yıl 15 milyonluk İstanbul’da yalnızca 184 bin kişi ziyaret etti.

​​​​​​​CHP’li Alban: “Milleti kek’leyemediler”

CHP Milletvekili Mürsel Alban’ın soru önergesinin yanıtı gerçeği ortaya çıkardı. Resmi verilere göre, Adana, Antalya, Hatay, Trabzon ve Balıkesir’deki millet kıraathaneleri de rağbet görmedi. Adana’da millet kıraathanesi olarak çalışan üç kütüphane, bir yılda yalnızca 383 bin ziyaretçi toplayabildi. Ziyaretçi sayıları Antalya’da 181 bin, Hatay’da 201 bin, Balıkesir’de ise 5 bin kişi olarak gerçekleşti.

Verileri değerlendiren CHP Milletvekili Mürsel Alban şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde biz, ‘Fabrika açalım’ diyorduk o, “Kıraathane” diyordu… Biz, ‘Gençlere iş’ diyorduk o, ‘Bedava kek’ diyordu. Bedava kek vaadiyle ülkenin ekonomik olarak geldiği nokta ortada. Bedava kekle milleti kekleyemediler” dedi. Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne de Ankara’daki millet kıraathanelerinin adreslerini sorduklarını anlatan Alban, sözlerine şöyle devam etti: “Bize tam bir yanıt veremediler. Yani bakanlığın kendisinin tam olarak kıraathanelerin nerede olduğundan haberi yok. Bundan sonra kekin içine çeyrek altın dahi koysalar, bu millet bu numaraları da bu keki de yemez… Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz”.

 

 

 

 

 

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis