CHP’Lİ ALBAN: “SADECE 66 YATAK İÇİN Mİ YENİ BİR HASTANE AÇTINIZ?”

ÖNDER Haber / A. Coşkun EFENDİOĞLU

CHP’Lİ ALBAN: “SADECE 66 YATAK İÇİN Mİ YENİ BİR HASTANE AÇTINIZ?”
  • 19 November 2018, Monday 7:00

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde Meclis’te yaptığı konuşmada, kapanan Muğla Devlet Hastanesi’ni gündeme getirdi. Alban, “Mevcut hastanemiz 501 yatak kapasiteli iken 29.10.2017 tarihinde taşındığımız yeni hastane 567 yatak kapasitesindedir ve yeterli değildir. Merak ediyorum, sadece 66 yatak için mi yeni bir hastane açtınız?” dedi.

Yıllardır Muğlamıza hizmet eden devlet hastanesini kapatarak atıl duruma neden getirdiniz?” diye soran Alban,2011 yılından bu yana Muğla’da ikinci basamak devlet hastanesi bulunmadığını vurguladı.

TEK HASTANE YETMİYOR

Yanı başımızdaki illerde Aydın'da, Denizli'de en az 2 devlet hastanesi 1 üniversite hastanesi bulunmaktayken turizm sezonunda nüfusu 12 milyona yaklaşan ilimizde ise tek hastane olması sağlık hizmetine erişimi zorlaştırmaktadır” şeklinde konuşan CHP’li Alban, “hastaneye yatırılan hastalara hemen her gün yatak bulunamamakta doktorlar tarafından yatışı verilen hastanın yatışı iptal edilmekte veya hasta uzun saatler yatak bulunması için bekletilmektedir” dedi.

SAĞLIĞI PATRONLARIN İNSAFINA BIRAKTILAR

Konuşmasında genel sağlık politikalarına da değinen Alban, AKP iktidarlarının uyguladığı sağlık sisteminin iflas ettiğini belirterek, “Sağlığın temel bir hak olmaktan çıkarıldığını ve piyasalaştırıldığını ifade etti. Alban konuşmasını, “Direnin hekimler, direnin hemşireler,  direnin tüm sağlık emekçileri, diren sağlıkta hizmet alamayan Muğla halkı, diren sağlığı bozulan Türkiye” şeklindeki sözleriyle bitirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık